Email
Facebook
Bericht ons

Als het aan Volkswagen ligt, is het zoeken naar een laadpunt voor je elektrische auto in een parkeergarage binnenkort voorbij. De visionaire, autonome laadrobots van Volkswagen kunnen geheel zelfstandig naar geparkeerde elektrische auto’s rijden om ze ter plekke op te laden.

 

Zodra de robot van Volkswagen een seintje krijgt via een app of V2X-communicatie rijdt hij geheel zelfstandig met een mobiele powerbank naar de te laden auto. Nadat hij de auto heeft gekoppeld aan de powerbank rijdt hij door naar volgende auto’s om hetzelfde te doen. Zodra de powerbank aangeeft klaar te zijn met laden, regelt de robot de ontkoppeling en zorgt hij ervoor dat de powerbank snel weer wordt volgeladen.
 

Met de visionaire prototypes brengt Volkswagen het laadpunt naar de auto in plaats van andersom en kan het merk parkeergarages zonder ingewikkelde en kostbare maatregelen voorzien van een snelle en efficiënte laadservice.

 


 

De laadrobots zijn voorzien van high-tech camera’s, laserscanners en ultrasone sensoren die de robots niet alleen in staat stellen om powerbanks volledig geautomatiseerd aan de auto’s te koppelen, maar ook om autonoom door de garage te rijden. Afhankelijk van de grootte van de garage kunnen meerdere robots tegelijkertijd een groot aantal auto’s bedienen.
 

De innovatieve laadrobots zijn een voorproefje van de toekomstige laadoplossingen waaraan Volkswagen momenteel werkt. Als medeoprichter van IONITY werkt Volkswagen internationaal samen met andere merken aan de snelle oprichting van een Europees netwerk van snelladers. Als het aan Volkswagen ligt, is het laden van een auto binnenkort net zo makkelijk als het laden van een smartphone.

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf