Email
Facebook
Bericht ons
  • Conceptcar deelt aandrijflijn met waterstof-aangedreven Corolla Sport, die momenteel deelneemt aan Super Taikyu-raceseries in Japan
  • Voorzien van gemodificeerde verbrandingsmotor uit GR Yaris
  • Waterstofmotor nagenoeg zonder emissie, terwijl sound en rijbeleving van verbrandingsmotor behouden blijven

De brandstoftanks en het tankproces van de experimentele Yaris GR Hydrogen zijn dezelfde als die in de Mirai, Toyota’s waterstof-elektrische sedan die ook op waterstof rijdt. Echter, waar de Toyota Mirai gebruikmaakt van brandstofceltechnologie – die de waterstof omzet in elektriciteit – en een elektromotor, is de GR Yaris Hydrogen uitgerust met een verbrandingsmotor die waterstof rechtstreeks als brandstof gebruikt.


Sportieve prestaties
Al sinds 2017 werkt Toyota aan verbrandingsmotoren die op waterstof lopen. En alhoewel de ontwikkeling hiervan zich nog in een heel vroeg stadium bevindt, levert een speciale Toyota Corolla Sport voorzien van dezelfde technologie al sportieve prestaties in Japan. Daar doet de auto mee met autosportevenementen, waarbij hij nauwelijks uitstoot gegenereerd.

Competitie betekent vooruitgang
Kiichiro Toyoda, oprichter Toyota Motor Corporation in maart 1952: “Om Japanse personenauto’s tot een succes te maken, moeten fabrikanten deelnemen aan races. Op die manier kan de duurzaamheid en de prestaties van auto’s worden getest en hun maximale prestaties worden getoond. Competitie betekent vooruitgang, en het zorgt wereldwijd voor sensatie onder autosportliefhebbers. Het doel is om onze nieuwsgierigheid naar de kwaliteit van producten te bevredigen, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Japanse auto-industrie.”


Alom geprezen GR Yaris
De experimentele GR Yaris Hydrogen en Corolla Sport zijn voorzien van dezelfde 1,6-liter, driecilinder-in-lijn turbomotor, bekend van de alom geprezen Toyota GR Yaris. Het enige verschil is een ander brandstoftoevoer- en injectiesysteem om het gebruik van waterstof mogelijk te maken.
Waterstof verbrandt sneller dan benzine, wat resulteert in een goed reactievermogen van de motor en uitstekende milieuprestaties. Waterstofverbranding is extreem schoon en zorgt voor een plezierige rijervaring met de akoestiek en sensatie die in de autosport zo kenmerkend zijn voor verbrandingsmotoren.


Positieve energie
Akio Toyoda, de kleinzoon van Kiichiro Toyoda en de huidige President of Toyota Motor Corporation: “We hebben al grote stappen gezet met onze waterstof-elektrische aandrijflijn uitgerust met brandstofceltechnologie. Met die instelling zijn we ook deze uitdaging aangegaan. Ik stel me voor dat de dingen er over tien jaar anders uitzien en ik hoop dat wanneer men terugkijkt, dat ze dan zien hoe we de uitdaging met positieve energie zijn aangegaan en van elk moment hebben genoten.”

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf