Email
Facebook
Bericht ons

Toyota Research Institute (TRI) stelt zijn autonome testauto Platform 4 (P4) van juli tot en met september 2020 in Tokio beschikbaar voor publieke demonstratieritten. Consumenten kunnen hiermee ervaren wat de mogelijkheden zijn van de autonome auto als die wordt ingezet voor ‘Mobility as a Service’ (MaaS), een mobiliteitsconcept waarin de consument kan gebruikmaken van diverse transportmiddelen via één abonnement.

 

De demonstratieritten met de P4 vinden plaats in het district Odaiba van Tokio. Het complexe, drukke verkeer in dit hoogbouwdistrict – met talloze voetgangers, voertuigen, opstoppingen en een zeer gevarieerde infrastructuur – is een uitdagende omgeving waarin Toyota zijn autonome rijtechnologie wil demonstreren. De P4 kan op Toyota’s ‘Chauffeur’ SAE*-Level 4 autonoom rijden. Dat wil zeggen: volledig zelfstandig; de bestuurder hoeft het stuur slechts in complexe situaties over te nemen. Toyota nodigt consumenten in Tokio uit zich aan te melden om deel te kunnen nemen aan de demonstratieritten. Vanwege de Japanse wetgeving is altijd een zogenoemde ‘Safety Driver’ in de auto aanwezig.

Autonome technologie snel uitbreiden
“Door onszelf uit te dagen om optimaal autonoom te presteren in het drukke verkeer van Odaiba, leggen we de lat hoog en moeten we snel de mogelijkheden van autonome technologie uitbreiden”, aldus Gill Prat, CEO van TRI. “Om dat voor elkaar te krijgen, werken we nauw samen met de Advanced R&D Division van Toyota Motor Corporation en met Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD). Dat bedrijf zorgt ervoor dat de autonome technologie uit de P4 ook voor de consument beschikbaar komt.”

 

Uitdagende infrastructuur
TRI heeft de P4 getest op een afgesloten testlocatie in Michigan (Amerika). Hier heeft het de uitdagende infrastructuur van Odaiba en andere verkeersscenario’s gesimuleerd waar de P4 zich autonoom doorheen moest navigeren. Verdere tests vinden plaats op de openbare weg in Odaiba en in de omgeving van de onderzoeksfaciliteiten van TRI in Michigan en Californië.

Debuut op Consumer Electronics Show
Toyota presenteerde de P4 testauto begin dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show (CES). De auto is gebaseerd op de Lexus LS en wordt gebruikt voor het onderzoeks- en ontwikkelingswerk van TRI voor zowel het actieve ‘Toyota GuardianTM’ veiligheidssysteem als de geautomatiseerde ‘Chauffeur’ assistentiesystemen.

 

TRI: ontwikkeling van autonome rijtechnologie
Het Toyota Research Institute (TRI), opgericht in 2015, ondersteunt het onderzoek naar en de ontwikkeling van actieve veiligheidssystemen, autonome rijtechnologie, robotica en andere technologie ter ondersteuning van de mens. Toyota Research Institute-Advanced Development, Inc. (TRI-AD) richt zich op de geavanceerde ontwikkeling van software voor autonoom rijden. Het coördineert de onderzoeksresultaten van het Toyota Research Institute (TRI) en die van het onderzoek en de ontwikkelingen binnen de Toyota Group.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf