Email
Facebook
Bericht ons
  • Toyota vorig jaar bestverkochte automerk op particuliere markt
  • B-segment: Toyota Yaris nummer 1 bij particuliere koper
  • C-segment: Toyota Corolla nummer 1 bij particuliere koper
  • D SUV-segment: Toyota RAV4 nummer 1 bij particuliere koper
  • Toyota AYGO en Toyota C-HR 2e positie bij particuliere koper in desbetreffende segmenten

Toyota was in het afgelopen jaar het bestverkochte automerk onder particuliere consumenten. Dat blijkt uit cijfers van het RDC. Van alle particuliere autokopers koos vorig jaar 10 procent voor een nieuwe Toyota; dat is het hoogste percentage van alle automerken die in Nederland te koop zijn. In december was dat zelfs 21,8 procent.

Het RDC meldt een jaarverkoop van 356.051 auto’s waarvan 74.914 exemplaren door particulieren zijn aangeschaft. Hiervan komen 7.664 stuks voor rekening van Toyota.

Koppositie voor Toyota Yaris
Populaire Toyota modellen onder particulieren zijn de Toyota AYGO die met 17,1 procent in zijn segment op de tweede plek staat en de Toyota Yaris die met 20,3 procent de koppositie heeft in het B-segment van de particuliere markt. Hiermee heeft de Yaris een flinke voorsprong op de nummer twee met 12,3 procent. Het percentage bedraagt in december 2020 zelfs  47,3 procent. In de laatste maand van het afgelopen jaar was bijna de helft van de toen aan particulieren verkochte auto’s in het B-segment een nieuwe Toyota Yaris.

Ook Corolla winnaar in zijn klasse
In het C-segment scoort de Toyota Corolla – leverbaar als Hatchback, Touring Sports en Sedan – hoog bij de particuliere autokoper. Met 17,5 procent staat de Corolla op plaats één. In december koos zelfs 23,9 procent van de particuliere autokopers die in het C-segment winkelden voor een nieuwe Corolla. In het C-SUV segment behaalde de Toyota C-HR bij de particuliere autokoper een tweede plaats met 12,5 procent.

Toyota RAV4 populairste D-SUV onder particulieren
Ook de Toyota RAV4 valt in de smaak bij de particuliere autokoper. In 2020 klom de Toyota RAV4 naar de eerste positie, met een particulier aandeel van 21,2 procent in het D-SUV-segment, het hoogste van alle auto’s in deze klasse. In december is dit zelfs 31,1 procent.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf