Email
Facebook
Bericht ons

De nieuwe Toyota Mirai is vanaf medio maart 2021 in Nederland leverbaar, desgewenst met zijn eigen waterstoftankstation op een bedrijfsterrein. Deze unieke combinatie van Toyota’s brandstofcelauto met een vulpunt op eigen terrein geeft organisaties de mogelijkheid een significante stap te zetten in een wezenlijke verduurzaming van hun wagenpark.

Het aanbod van de nieuwe Toyota Mirai met een eigen waterstoftankstation is het resultaat van een samenwerking tussen Toyota Nederland (Louwman & Parqui) en Resato International uit Assen. Deze Nederlandse gerenommeerde leverancier van slimme hogedrukoplossingen heeft een kleinschalig vulpunt met de aanduiding FOS700 ontwikkeld, bedoeld als kostenefficiënte oplossing voor het tanken van waterstof met 700 bar op eigen grond. Hiermee kan de Toyota Mirai tijdens de werkdag op eigen terrein – mits voldaan wordt aan lokale eisen – in gemiddeld 50 minuten volgetankt worden. De bestuurder bespaart hiermee reistijd naar één van de publieke waterstoftankstations in Nederland.

Alles inbegrepen
De propositie van Toyota en Resato is ongeacht of het lease of koop betreft. Organisaties die bijvoorbeeld kiezen voor een periode van vijf jaar operationeel lease betalen een maandelijks leasebedrag waarbij desgewenst alles inbegrepen is: financiering, vergunningsprocedure, plaatsing van de FOS700, levering van waterstof en onderhoud aan zowel de Toyota Mirai als het waterstoftankstation. Hiermee wordt de organisatie volledig ontzorgd en loopt de ondernemer zo min mogelijk risico.

200 waterstofstations in 2030
Het waterstoftankstation voor eigen gebruik is zinvol voor bedrijven met meerdere elektrische auto’s op waterstof waarbij het gemak van tanken onder werktijd van toepassing is of waar nu nog geen publiek waterstoftankstation in de buurt aanwezig is. Ook het verwijderen van het vulpunt is bij de lease inbegrepen. Bijvoorbeeld op het moment dat het doel van de Nederlandse overheid van 200 waterstofstations in 2030 een feit is en Nederland hiermee een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations kent. Hier kan de waterstof elektrische Toyota Mirai in slechts drie tot vijf minuten volgetankt worden, een enorme winst in vergelijking tot een batterij-elektrische auto die opgeladen moet worden, een proces dat veel langer duurt.

Toyota Tankservice beschikbaar, inclusief bij Launch Edition
De tankinfrastructuur voor waterstof is in Nederland volop in ontwikkeling. Ondertussen gaat Toyota de rijder van een Mirai ook op een andere manier ontzorgen. Zo wordt de Toyota Mirai Launch Edition standaard met een gratis tankservice geleverd. Als de rijder hierom vraagt, wordt de Mirai thuis of op het werk opgehaald, volgetankt en weer teruggebracht. De tankservice geldt voor rijders die zich in een straal van 50 kilometer van een waterstoftank station bevinden.

Mirai: grotere actieradius, meer rijdynamiek
De nieuwe, tweede generatie Toyota Mirai is vanaf medio maart 2021 in Nederland leverbaar. De grotere actieradius bedraagt 650 kilometer (WLTP), ongeacht de buitentemperatuur. De Mirai (‘toekomst’ in het Japans) rijdt volledig elektrisch zónder dat de auto aan de laadpaal moet. De enige uitstoot is waterdamp. Door het nieuwe voertuigplatform met lager zwaartepunt biedt de achterwielaangedreven Mirai bovendien meer rijdynamiek dan voorheen. De prijzen van de nieuwe Toyota Mirai beginnen bij 65.995 euro. Bij zakelijk gebruik geldt het laagste bijtellingstarief van 12 procent over de volledige fiscale waarde.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf