Email
Facebook
Bericht ons
  • SEAT toont visie op elektrische mobiliteit, van stedelijke tweezitter tot krachtige CUV
  • Wereldpremière el-Born, de eerste 100% EV van SEAT
  • Wereldpremière plug-in hybride CUV van CUPRA: de Formentor
  • SEAT Minimó brengt revolutie teweeg in stedelijke mobiliteit

SEAT start zijn e-mobility-offensief op de autosalon van Genève. Het merk presenteert op deze belangrijke autobeurs zijn visie op elektrische technologie aan de hand van diverse voertuigen zoals een stedelijke tweezitter en een krachtige CUV (Cross Utility Vehicle), twee alternatieven voor de mobiliteitsbehoeften van vandaag.

 

SEAT en het dochtermerk CUPRA tonen in Genève twee concept cars als wereldprimeur. De SEAT el-Born, het eerste 100% elektrische voertuig op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Group, en de CUPRA Formentor, een hoogwaardige plug-in hybride CUV met CUPRA DNA dat speciaal voor dit sportieve merk is ontwikkeld. De SEAT Minimó, de concept car die is bedoeld om uitdagingen van het stadsverkeer te tackelen, is ook te zien.

Alle concept cars onderstrepen de engagement van SEAT om meer duurzame mobiliteit te ontwikkelen. SEAT-president Luca de Meo: “Na drie opeenvolgende jaren van groei en een historisch groeirecord in 2018 tonen we in Genève dat we nog nooit zo competitief zijn geweest als vandaag, en dat we ook morgen en overmorgen sterk zullen blijven.”

 

SEAT el-Born: electrifying SEAT

De concept car el-Born is de eerste 100% elektrische SEAT. Het model komt medio 2020 op de markt. Met de wereldpremière van de concept car beantwoordt SEAT vele vragen over hoe toekomstige mobiliteit eruit zal zien. De elektrische el-Born brengt de markttrends van elektrificatie en connectiviteit samen in één voertuig. Het merk met een klantenbestand dat zo’n tien jaar jonger is dan het Europese gemiddelde, wil een sleutelrol gaan spelen om e-mobility dichter bij jonge bestuurders te brengen.

 

SEAT is het tweede merk van de Volkswagen Group dat een ​​auto bouwt op het MEB-platform. De nieuwe generatie auto’s die van de band gaat rollen is voorzien van de meest geavanceerde technologie op het gebied van elektrische aandrijving en connectiviteit. De eerste 100% elektrische auto van SEAT wordt ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en geproduceerd in de fabriek van de Volkswagen Group in het Duitse Zwickau.

 

Het studiemodel el-Born ontleent zijn naam aan een iconische buurt in Barcelona die de inspiratiebron was voor vele SEAT-ontwerpers en -ingenieurs, die dit sportieve elektrische voertuig hebben ontwikkeld. De SEAT el-Born is 150 kW/204 pk sterk en kan in 7,5 seconden van stilstand naar 100 km/u sprinten. Hij is voorzien van een 62 kWh batterijpakket dat genoeg lading heeft voor 420 kilometer WLTP-bereik. Wanneer de SEAT el-Born via een 100 kW DC-supercharger wordt opgeladen, is de auto binnen 47 minuten tot tachtig procent vol.

 

 

De Formentor: het manifest van CUPRA
Na een volledig, succesvol jaar als onafhankelijk merk, onthult CUPRA de Formentor in Genève. Deze concept car is het eerste model dat specifiek door en voor CUPRA is ontwikkeld. Deze zogeheten CUV die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV bevat alle karaktereigenschappen van CUPRA. Een productieversie van deze in het oog springende concept car komt in 2020 op de markt.

 

Met de Formentor geeft CUPRA een kijkje in de toekomst. Het studiemodel valt op door zijn spannende design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. De krachtige plug-in hybride verenigt de voordelen van een sportwagen met die van een SUV. Het is een formule voor succes, in een tijd waarin het cross-over segment enorm groeit.

 

 

 

De Minimó: bondgenoot in de stad

Met de Minimó zet SEAT een stap voorwaarts in het vormgeven van de toekomst van micromobiliteit. De vierwielige Minimó ​combineert het beste van een auto en een motorfiets. Dit elektrische concept heeft een uitstekende wegligging, is gemakkelijk te parkeren en biedt het comfort en de veiligheid van een vierwielig voertuig en de wendbaarheid van een tweewieler. Het is een sprong in SEAT’s strategie voor stedelijke micromobiliteit.

 

De elektrisch aangedreven Minimó haalt zijn energie uit een accupakket, dat goed is voor een rit van meer dan honderd kilometer. Het tijdrovend opladen van de accu’s is eenvoudig te ondervangen dankzij een slim ontwerp van SEAT. Daardoor is het accupakket in seconden te vervangen door een opgeladen exemplaar.

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf