Email
Facebook
Bericht ons

Heb je CUPRA op je auto staan, dan weet je dat er snelheid in je vierwieler zit. Deze elektrische el-Born, van CUPRA, wekt dan ook meteen onze interesse.
Hij is goed voor een acceleratie van 0-50 km/u in slechts 2,9 seconden. Het Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) is op basis van het MEB-platform exclusief voor de CUPRA el-Born ontwikkeld. Deze technologie combineert de sportieve rijhoogte van de auto met een systeem dat zich automatisch aanpast aan alle omstandigheden, met een superieur niveau aan rijdynamiek tot gevolg.

Duurzame sportiviteit
Het interieur van de el-Born weerspiegelt overduidelijk CUPRA’s filosofie: een mix van kwaliteit, performance en geavanceerde technologie. Die mix komt bijvoorbeeld tot uiting in de sportieve kuipstoelen, het nieuwe stuurwiel met Drive Profile Selection, en de keuze voor hoogkwalitatieve materialen. Bovendien heeft CUPRA gerecycelde materialen in het interieur van de el-Born verwerkt.

De introductie van de CUPRA el-Born in 2021 staat symbool voor de combinatie van duurzame mobiliteit en sportiviteit. CUPRA verpakt die elementen in een uniek en exclusief product voor consumenten die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie bij een zo klein mogelijke impact op het milieu.

De CUPRA el-Born gaat geproduceerd worden in het Duitse Zwickau en past perfect binnen de merkfilosofie en het klantprofiel van CUPRA. “De CUPRA el-Born heeft alle genen van het merk CUPRA in zich. Op basis van het oorspronkelijke studiemodel hebben we een auto met een dynamisch design, een sportieve inborst en geavanceerde technologie ontwikkeld. De CUPRA el-Born is het levende bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan,” aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA.

De CUPRA el-Born wordt voorzien van geavanceerde technologieën, waaronder een Head-up Display met Augmented Reality. Op een enkele batterijlading kan hij maximaal 500 kilometer afleggen dankzij een zeer efficiënt 77kWh batterijpakket (bruto: 82kWh). Dankzij de snellaadmogelijkheid volstaan slechts 30 minuten om de CUPRA el-Born minimaal 260 kilometer aan extra rijbereik te geven.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf