Email
Facebook
Bericht ons
  • Jonge ster FC Barcelona hoofdpersoon in nieuwe commercial van CUPRA
  • Plug-in hybrideversies Formentor en eerste 100% elektrische auto – CUPRA el-Born – in 202

CUPRA begint het nieuwe jaar met een optimistische boodschap en een jonge ster. Het automerk luidt een veelbelovend jaar 2021 in met de internationale campagne ‘Going Forward’, met een hoofdrol voor FC Barcelona-voetballer Ansu Fati. De aanvaller van Barça schittert in de nieuwe CUPRA-spot en deelt zijn wensen voor dit jaar.

De jongste speler ooit die een doelpunt maakte in de UEFA Champions League heeft een plaats verdiend in het eerste elftal van FC Barcelona en debuteerde al bij het Spaanse nationale elftal: “Ik ben blij dat ik 2021 kan beginnen door samen met CUPRA dit bericht de wereld in te sturen. Het is een zeer moeilijk jaar geweest met gemengde gevoelens, omdat ik ondenkbare dromen heb kunnen vervullen, maar veel andere mensen hebben het zwaar gehad. Mijn wens voor 2021 is om Camp Nou weer vol met fans te zien”, aldus Ansu. 

“Het is geweldig om Ansu Fati een boodschap van optimisme voor 2021 te laten sturen,” aldus CUPRA President Wayne Griffiths. “Bij CUPRA delen we zijn positieve visie en ambitie nu we een nieuw tijdperk inluiden met de CUPRA el-Born, het eerste volledig elektrische model van ons merk.”

Voorwaarts

De aanvaller van FC Barcelona is de hoofdrolspeler in de nieuwe internationale CUPRA-campagne. Na een jaar vol mijlpalen voor zowel de voetballer als het merk, worden in de spot de wensen van Ansu Fati voor 2021 uitgelicht: dat het leven terugkeert naar parken en restaurants; dat spelers terugkeren naar het voetbalveld en toeschouwers juichen in stadions, bioscopen en theaters. De campagne moedigt iedereen aan om niet alleen terug te keren naar het normale, maar om vooral ook stappen vooruit te zetten. 

Elektrificatie en sportiviteit: een perfecte match

Bij CUPRA staat 2021 in het teken van nieuwe modellen, waarmee de fabrikant wil aantonen dat elektrificatie en sportiviteit een perfecte match zijn. Het automerk luidt het jaar in met de lancering van twee plug-in hybrideversies van de CUPRA Formentor met 150 kW/204 pk en 180 kW/245 pk. CUPRA maakt ook zijn debuut in de Extreme E, de off-road raceklasse met elektrische SUV’s die dit jaar de wereld zal rondreizen voor vijf evenementen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het entertainmentplatform om elektrificatie, duurzaamheid en gelijkheid te bevorderen. Tot slot zal CUPRA met de el-Born ook zijn eerste volledig elektrische model presenteren. De el-Born wordt een auto die de dynamische perceptie van elektrisch aangedreven auto’s met zijn emotionele sportiviteit gaat veranderen.

Groeimerk

CUPRA voltooide in 2020 een jaar vol mijlpalen, dat begon met de opening van het nieuwe hoofdkantoor, de CUPRA Garage, een gebouw waarvan het ontwerp doet denken aan de paddock van een circuit en waar het merk 5,3 miljoen euro in investeerde. Bovendien breidde CUPRA zijn internationale ‘presence’ uit door een eigen netwerk van verkooppunten te ontwikkelen dat flexibele nieuwe formats biedt buiten het traditionele dealerschap om, zodat klanten de belevingswereld van het merk online kunnen ervaren. Na Mexico City opende CUPRA zijn eerste CUPRA Garage in Europa, in de Duitse stad Hamburg. Vandaag de dag heeft CUPRA meer dan 500 verkooppunten.

Na de zomer is het merk begonnen met de productie van de CUPRA Formentor in de fabriek in Barcelona, om het jaar vervolgens in stijl af te sluiten met de lancering van de 228 kW/310 pk-versie van de CUPRA Formentor en het eerste geëlektrificeerde model van het merk in de vorm van de CUPRA Leon e-HYBRID. Beide modellen zijn inmiddels leverbaar via de vier gespecialiseerde Nederlandse CUPRA verkooppunten.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf