Email
Facebook
Bericht ons

De Toyota RAV4 is sinds zijn introductie in 1994 als ’s werelds eerste recreatieve lifestyle SUV steeds verder verbeterd om te kunnen voldoen aan de alsmaar veranderende behoeften en voorkeuren van consumenten. En al die tijd behoort de Toyota RAV4 tot de bestverkochte auto’s ter wereld. Een positie die de RAV4 te danken heeft aan zijn kwaliteit, stijl, prestaties en flexibiliteit, maar als RAV4 Hybrid ook aan zijn geavanceerde hybride technologie. Voortbordurend op dit succes introduceert Toyota nu het nieuwe topmodel van zijn succesvolle SUV, de RAV4 Plug-in Hybrid. Met meer power en minder emissie en verbruik dan elke andere plug-in hybride met AWD in het D-SUV segment. De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid komt in de tweede helft van dit jaar op de markt. De prijzen maakt Toyota nog bekend.

De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid – de eerste ooit – profiteert van de meer dan 20 jaar ervaring die Toyota heeft met de ontwikkeling en productie van geëlektrificeerde hybride technologie. Al jarenlang is Toyota koploper wat betreft de wereldwijde verkoop van hybride modellen. De Toyota RAV4 is bovendien een van de populairste SUV-modellen in Europa. Sinds de introductie van de vijfde generatie in begin 2019 hebben al meer dan 130.000 Europese consumenten de SUV aangeschaft. Het overgrote deel hiervan – 115.000 stuks – komt voor rekening van de extra zuinige Toyota RAV4 Hybrid. In Nederland is zelfs 87 procent van de verkochte RAV4’s een hybride.

Laagste CO2-emissie in zijn klasse
De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid biedt het beste van twee werelden. Hij is uitgerust met Toyota’s nieuwste geëlektrificeerde hybride technologie en heeft een grote elektrische actieradius. Het systeemvermogen bedraagt een flinke 225 kW/306 pk*. In slechts 6,2 seconden* accelereert de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid vanuit stilstand naar 100 km/uur. Dit is sneller dan veel conventioneel aangedreven concurrenten. Ook de CO2-emissie is de laagste in zijn klasse. De RAV4 Plug-in Hybrid heeft een CO2-uitstoot van minder dan 29 g/km* (WLTP), ongekend voor een plug-in hybride met AWD in het D-SUV segment.

Laag zwaartepunt
De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid staat op de GA-K variant van het modulaire voertuigplatform TNGA (Toyota New Global Architecture) met als extra dynamisch voordeel dat de hybride batterij onder de vloer geplaatst is. Mede hierdoor is het zwaartepunt laag wat een positief effect heeft op de stabiliteit en het rijcomfort. Toyota heeft voor de RAV4 Plug-in Hybrid een nieuwe compacte lithium-ion batterij met een hoge capaciteit ontwikkeld en ook een krachtige boost-converter voor de Power Control Unit (PCU) van het hybride systeem. De 2,5-liter benzinemotor is gebaseerd op die van de Toyota RAV4 Hybrid, maar met verbeteringen. Een van de resultaten is een snellere acceleratie. Ook heeft de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid een grotere elektrische actieradius, zonder schadelijke uitstoot en brandstofverbruik. Het AWD-i-systeem voor intelligente vierwielaandrijving is standaard.

Vier rijstanden
De bestuurder kan kiezen uit vier rijstanden, van Hybrid tot volledig elektrisch (EV). In deze laatste rijstand kan de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid meer dan 65 kilometer achter elkaar volledig elektrisch afleggen. Dat is verder dan concurrerende plug-in hybride SUV’s en bovendien meer dan het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer in Europa van 50 kilometer. De RAV4 Plug-in Hybrid kan zonder tussenkomst van de benzinemotor een topsnelheid halen van 135 km/uur. Hoe ver Toyota is gegaan om zijn nieuwste SUV zo efficiënt mogelijk te maken, blijkt uit onder meer de airconditioning. Het koelmiddel hiervan koelt eveneens de batterij van de hybride aandrijflijn.

Sportiever design
De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid ziet er sportiever uit dan de andere versies van Toyota’s succesvolle SUV. Aan de voorzijde heeft Toyota donkere designaccenten aangebracht, onder meer bij de grille en de koplampen. De onderzijde van de voorbumper is uitgevoerd in een aluminiumkleur wat de breedte van de voorzijde benadrukt. Onder de achterruit en achterlichten bevindt zich een strook die eveneens in een aluminiumkleur is uitgevoerd. De onderzijde van de achterbumper is juist in het zwart uitgevoerd. Verder staat de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid op nieuwe 18- of 19-inch lichtmetalen wielen. In het interieur zijn rode designaccenten te vinden. De stoelen met zwart lederen bekleding zijn leverbaar met opvallend rode randen. Voor een intuïtieve bediening van multimedia is de RAV4 Plug-in Hybrid uitgerust met een 9-inch display, het grootste van alle andere uitvoeringen.

Apple CarPlay en Android Auto
De uitrusting van de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid weerspiegelt zijn status als topmodel van de RAV4-reeks. Al naar gelang de uitvoering is de RAV4 Plug-in Hybrid uitgerust met bijvoorbeeld 19-inch lichtmetalen velgen, verwarmbare zitplaatsen voor en achter, een 230V-aansluiting in de bagageruimte, een Bi-Tone carrosseriekleur, een elektrisch en handsfree te bedienen achterklep, een glazen panoramadak, een Head-up Display en audio met een 9-inch display met de mogelijkheid van Apple CarPlay en Android Auto.

Toyota verwacht de nieuwe RAV4 Plug-in Hybrid in de tweede helft van 2020 op de markt te brengen. Prijzen maakt Toyota nog bekend.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf