Email
Facebook
Bericht ons

Geproduceerd in een gelimiteerde serie van 19 stuks: allemaal al verkocht

Automobili Lamborghini presenteert de Lamborghini Sián Roadster: een limited edition, open-top hybride supersportwagen ontworpen rond Lamborghini’s iconische V12-motor, met unieke hybride technologieën.
Het dakloze ontwerp van de Sián Roadster plaatst een exclusieve groep coureurs in één van de meest spectaculaire cockpits ooit: altijd open, klaar voor de klanken van het onnavolgbare V12-geluid van de krachtigste Lamborghini-motor tot nu toe.

De Sián Roadster maakt zijn debuut in Blu Uranus, speciaal geselecteerd door Lamborghini’s Centro Stile, die samen met de afdeling Ad Personam met elke Sián-klant samenwerkt om de kleur en afwerking van hun Roadster volledig te personaliseren. De auto omhult het blauw van de lucht en het groen van de velden, wat de vrijheid en rijplezier oproept die worden geleverd door de prestaties van de Sián Roadster met open dak, en is afgewerkt met Oro Electrum-wielen: de kleur die Lamborghini heeft gekozen om elektrificatie aan te duiden. Het complementaire interieur is een combinatie van wit met Blu Glauco-details en aluminium elementen in Oro Electrum: nieuw ontworpen ventilatieopeningen geproduceerd via 3D-printen maken maatwerk mogelijk met de initialen van een klant.

Design voor de toekomst
De lange gebeeldhouwde contouren en karakteristieke aero-vleugels van de Sián geven de Sián Roadster een onmiskenbaar krachtig profiel. Het zeer lage front van de auto, met geïntegreerde koolstofvezel-splitter, herbergt de iconische Lamborghini Y-vormige koplampen.

De extreme en sterke achterkant van de auto is voorzien van Lamborghini’s zeshoekige ontwerp, waaronder zes zeshoekige achterlichten geïnspireerd op de Countach. De achtervleugel is geïntegreerd in het profiel en strekt zich alleen uit tijdens het rijden om de prestaties te verbeteren. 

Elektrificatie en hybride technologieën voor een nieuwe toekomst
De lage, krachtige body herbergt een V12-motor van de volgende generatie: ‘Sián’ in het lokale Bolognese dialect, wat ‘flits’ of ‘bliksem’ betekent, duidt de elektrificatie van de Sián Roadster aan als onderdeel van de toekomstige hybride strategie, met behoud van de buitengewone emotie en dynamiek die horen bij een Lamborghini.


Het hybride systeem van de Sián Roadster biedt het hoogst mogelijke vermogen via de lichtste oplossing, waarbij de V12-motor wordt gecombineerd met een nieuwe aandrijflijn. Een 48-volt e-motor van 34 pk is in de versnellingsbak geïntegreerd voor onmiddellijke respons en verbeterde prestaties. De e-motor ondersteunt ook manoeuvres op lage snelheid, zoals achteruitrijden en parkeren met elektrische stroom.

De Sián Roadster is uitgerust met Lamborghini’s innovatieve supercondensatorapplicatie: een wereldprimeur die tien keer de kracht van een lithium-ionbatterij opslaat. Gelegen in het schot tussen cockpit en motor zorgt het voor een perfecte gewichtsverdeling. Drie keer krachtiger dan een batterij van hetzelfde gewicht en driemaal lichter dan een batterij die hetzelfde vermogen produceert, weegt het elektrische systeem met de supercondensator en e-motor slechts 34 kg, waardoor het een opmerkelijke gewicht-vermogenverhouding oplevert van 1,0 kg / pk. 

Deze geavanceerde technologie wordt gecombineerd met de V12-motor, die titanium inlaatkleppen bevat en is opgewaardeerd tot 785 pk (577 kW) bij 8.500 tpm. Gecombineerd met de extra 34 pk van het hybride systeem levert de Sián Roadster een totaal van 819 pk (602 kW) en haalt hij een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

De Lamborghini Sián Roadster bevat een zeer geavanceerd regeneratief remsysteem, speciaal ontwikkeld door Lamborghini. Het symmetrische gedrag van de supercondensator, die in tegenstelling tot normale Li-Ion-batterijen met hetzelfde vermogen kan worden opgeladen en ontladen, laadt het Sián-energieopslagsysteem elke keer dat het voertuig remt volledig op. De opgeslagen energie is een direct beschikbare powerboost, waardoor de bestuurder bij het accelereren onmiddellijk kan profiteren van een hoger koppel. De Sián Roadster accelereert in minder dan 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u. 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf