Email
Facebook
Bericht ons
  • Track-only hypercar met een oplage van 40 stuks, ontwikkeld door Lamborghini Squadra Corse en ontworpen door Lamborghini Centro Stile.
  • De motor is de krachtigste V12 van Lamborghini tot nu toe: meer dan 830 pk.
  • Klanten worden vanaf 2021 lid van een exclusieve club die hen toegang geeft tot speciale programma’s.

Als directe afstammeling van auto’s zoals de Miura Jota en Diablo GTR, is de Essenza SCV12 uitgerust met de krachtigste V12-motor ooit door Lamborghini gemaakt. Hij wordt gecombineerd met aerodynamica geïnspireerd op raceprototypes voor de ultieme rijervaring.

Geboren voor de baan
De Essenza SCV12 is gemaakt voor exclusief circuitgebruik, met technische oplossingen die zijn afgeleid van het racen. De V12-motor kan meer dan 830 pk leveren, met een aanzienlijk hoger vermogen door het RAM-effect bij hoge snelheden. De uitlaatpijpen zijn ontworpen door Capristo om de tegendruk te verminderen, de prestaties te verbeteren en het unieke geluid van de motor te benadrukken. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een nieuwe X-trac sequentiële zesversnellingsbak als structureel element in het chassis.

De Essenza SCV12 heeft een uitzonderlijke vermogen-gewichtsverhouding van 1,66 pk / kg dankzij de nieuwe generatie koolstofvezel monocoque chassis zonder interne rolkooi. De Essenza SCV12 is ook de eerste GT-auto die is ontwikkeld om te voldoen aan de FIA-prototype-veiligheidsregels.

Aërodynamica
De aerodynamica profiteert van Lamborghini Squadra Corse’s GT-race-ervaring om een ​​niveau van efficiëntie en hogere downforce-niveaus te garanderen dan een GT3-auto, met een waarde van 1.200 kg bij 250 km / u.

De motorkap heeft een dubbele luchtinlaat met een centrale rib, typisch voor de Huracán-racewagens, die de warme luchtstroom van de radiator scheidt en de koude lucht naar de luchtschep op het dak transporteert. De voorkant heeft een splitter en twee laterale elementen; aan de zijkanten zijn de stromen voor koeling van motor en versnellingsbak geoptimaliseerd door het gebruik van verticale lamellen op de dorpels. Het aerodynamische pakket wordt gecompleteerd door de grote verstelbare achtervleugel met dubbel profiel.  

Ontwerp
Het ontwerp van de Essenza SCV12 is het resultaat van het creatieve werk van Lamborghini Centro Stile, dat sinds de oprichting van Squadra Corse alle door Lamborghini geproduceerde raceauto’s heeft ontworpen. 

Het ontwerp van het multifunctionele stuurwiel met display is geïnspireerd op F1-stuurwielen om de beste ergonomie en een perfect gevoel te bieden, zonder dat de bestuurder zijn handen van het stuur hoeft te halen. De specifieke FIA ​​gehomologeerde OMP-stoel met carbon schaal omarmt de bestuurder om comfort, veiligheid en stabiliteit te garanderen.

Rijervaring
Klanten van Essenza SCV12 worden onderdeel van een exclusieve club die hen toegang geeft tot speciale programma’s om hun hypercar op de meest prestigieuze circuits ter wereld te laten rijden. Het programma omvat opslagservice in een nieuwe hangar gebouwd in Sant’Agata Bolognese voor de Essenza SCV12-club. Elke auto heeft een gepersonaliseerde garage en speciale services, waaronder webcams, zodat klanten hun auto 24 uur per dag kunnen volgen met een app. De faciliteit herbergt ook het “Lamborghini Squadra Corse Drivers Lab” van Tecnobody om atletische trainingsprogramma’s aan te bieden die vergelijkbaar zijn met die van de officiële Lamborghini-coureurs.

De circuitkalender begint in 2021 met “arriveren en rijden” -evenementen die worden gehouden op tal van FIA Grade 1 gehomologeerde circuits. De technische staf van Squadra Corse zal worden bijgestaan ​​met de steun van Emanuele Pirro, vijfvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans en een uitstekende docent voor de klantrijders; en Marco Mapelli, Lamborghini Squadra Corse Factory Driver.

Bekijk hieronder de video:

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf