Email
Facebook
Bericht ons

Hyundai verkort de levertijd van de Hyundai KONA Electric aanzienlijk doordat de volledig populaire elektrische SUV nu ook in de Europese fabriek in het Tsjechische Nošovice wordt geproduceerd en niet langer alleen in het Koreaanse Ulsan. Wie nu bestelt rijdt nog voor de zomer van dit jaar in de KONA Electric. Bovendien is de KONA Electric nu niet alleen leverbaar met een 64 kWh groot batterijpakket, maar ook met een efficiënt 39 kWh-batterijpakket. Hyundai verwacht dit jaar 10.000 eenheden van de KONA Electric in Nederland op de weg te zetten. Voor heel Europa zijn dat er 80.000.

 

De nieuwe KONA Electric 64 kWh en 39 kWh worden standaard geleverd met een 3-fase omvormer, waarmee het accupakket met maximaal 11 kW is op te laden. Dankzij deze laadmogelijkheid wordt de laadtijd bij openbare 3-fase AC-laadstations of via een oplaadpunt thuis tot wel 20 procent korter. De KONA Electric is nu ook uitgerust met Hyundai’s Bluelink®, dat de bestuurder in staat stelt via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen, zoals de climate control. Ook is het mogelijk de auto op afstand te vergrendelen en ontgrendelen en weet de bestuurder dankzij de Find my Car-functie altijd waar zijn Hyundai zich bevindt. De Hyundai KONA Electric is beschikbaar vanaf € 36.595.
 

Doordat Hyundai meer elektrische Hyundai’s KONA gaat produceren, gaat de levertijd omlaag. Dat is goed nieuws voor de klanten die nog met smart op hun reeds in 2019 bestelde Hyundai KONA Electric wachten én vooral voor de automobilisten die deze innovatieve elektrische auto juist dit jaar overwegen.


Voldoen aan groeiende vraag elektrische auto
‘Hyundai is met emissievrije, connectieve auto’s zoals de KONA Electric niet alleen leider in schone mobiliteit, het merk streeft er ook naar om continu aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke auto’s te voldoen. En dat is exact wat de klant vraagt’, zegt Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Nederland. ‘Het Hyundai-hoofdkantoor garandeert extra leveringen van de KONA Electric door de toevoeging van de fabriek in Tsjechië, waardoor wij in Nederland in staat zijn om de levertijd flink te verkorten. Door extra allocatie voor Nederland zijn wij zelfs in staat om de levertijd van deze populaire elektrische SUV vanaf april verder te verkorten’, aldus Hoekman, die voorts aangeeft dat de andere volledig elektrisch aangedreven Hyundai, de IONIQ, direct uit voorraad leverbaar is.
 

De Hyundai KONA Electric was in 2019 met 5.641 registraties de populairste elektrische SUV van Nederland. De belangrijkste verkoopargumenten: de grote actieradius van ruim 400 kilometer, het aansprekende uiterlijk, de aansprekende prijs (vanaf € 41.595 voor de 64 kWh-versie en € 36.595 voor de 39 kWh-versie), de rijke aankleding en de ruime garantievoorwaarden. Bovendien gaat de KONA Electric zeer efficiënt met energie om met een verbruik van gemiddeld 15,4 kWh/100 km.
 

De KONA Electric komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). De KONA Electric vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting (MRB) tot en met 2020. De bijtelling voor zakelijk rijders is 8 procent.’

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf