Email
Facebook
Bericht ons

De Lexus UX 300e Electric is de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus die in productie gaat. Hij komt voort uit Lexus’ Electrified-visie die het merk presenteerde tijdens de recente Tokyo Motor Show 2019. Onder meer verfijnde technologie en rijplezier staan hierin centraal. De Lexus UX 300e Electric beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Guangzhou in China en komt naar verwachting medio 2020 op de Nederlandse markt. Belangstellenden kunnen zich nu vast melden bij de Lexus dealer of op www.lexus.nl. Prijzen maakt Lexus later bekend.

Sinds de start van het luxueuze merk in 1989, streeft Lexus ernaar om zijn klanten een bijzondere rijervaring te bieden. Zo speelt elektrificatie bij de aandrijving van vele Lexus-modellen al sinds 2005 een belangrijke rol. Lexus Hybrid Drive staat al jaren voor een verfijnde rijbeleving met lage emissies. Daarnaast staat Lexus garant voor een hoge mate van bouwkwaliteit en bewezen betrouwbaarheid. Lexus staat al jaren bovenaan in het betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power U.S. Vehicle Dependability Study (VDS).

Snelladen
Elke Lexus staat voor raffinement en verfijning. Daarop is de nieuwe Lexus UX 300e Electric geen uitzondering. De volledig elektrische aangedreven crossover staat net als de Lexus UX 250h Hybrid op het gerenommeerde GA-C platform met een laag zwaartepunt. Voor de aandrijving zorgt een 150 kW/204 pk sterke elektromotor. Het volledig onder de vloer geplaatste lithium-ion accupakket heeft een capaciteit van 54,3 kWh, goed voor een actieradius van 400 kilometer volgens de NEDC-norm1. De nieuwe Lexus UX300e Electric via een snellader opladen kan op één van de honderden laadpunten in Nederland. De auto thuis opladen kan ook, want Lexus ontzorgt de klant op haar kenmerkende wijze met een optionele wallbox of laadpaal aan huis of op eigen terrein.

Verfijnde rijervaring
De elektrische aandrijving van de Lexus UX 300e Electric geeft het rijplezier van de Lexus UX een nieuwe dimensie. De Lexus UX 250h Hybrid staat bekend om zijn hoge carrosseriestijfheid en lage zwaartepunt. Dat heeft al vele positieve reacties opgeleverd. Door de constructie van de lithium-ion batterij in de vloer tussen de vóór- en achteras heeft de Lexus UX 300e Electric een hogere carrosseriestijfheid dan de hybride variant. Daarnaast is de Lexus UX 300e Electric door zijn elektrische aandrijving van nature bijzonder stil.

Als aanvulling daarop hebben Lexus-technici geluidswerende maatregelen genomen om het interieur nóg stiller te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de onderzijde en de wielen aerodynamisch vormgegeven. Hierdoor heeft de Lexus UX 300e Electric één van de stilste interieurs in zijn klasse. Het designteam van de Lexus UX heeft zich laten inspireren door Japans Erfgoed, bijzondere technieken (‘engawa’) en materialen (‘washi’) maar ook ‘omotenashi’ (uitzonderlijke gastvrijheid). Dit maakt het rijden in elke Lexus UX tot een unieke ervaring.

Lexus ziet meer mogelijkheden tot CO2 reductie
Op dit moment is elke Lexus verkrijgbaar als Hybrid Electric Vehicle. De Lexus UX 300e Electric vormt het eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel (BEV) van Lexus. Nu al bestaat er van elk Lexus-model een geëlektrificeerde versie en vroeg in komend decennium kondigt Lexus de eerste Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) aan. In de toekomst kan een Fuel Cell Electric Vehicle (brandstofcel met waterstof) ook een optie zijn. Volgens Lexus zijn er meerdere technologieën noodzakelijk om de CO2-emissies terug te dringen.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf