Email
Facebook
Bericht ons

Voor de zomerspecials van Autowereld heeft Tom Coronel allerlei leuks uitgezocht voor de ideale vakantie en Stéphane Kox, JayJay Boske, Allard Kalff en Andreas Pol mogen het allemaal uitproberen. Vorige week zag je de Mazda MX-5, Ford Focus Wagon, de Hymer ANWB camper van het jaar én de daktent van Dare To Be Different Outdoor. Aanstaande zondag, in de tweede special, zie je nog veel meer manieren om de zomer door te komen.

 

 

Op vakantie gaan met de auto of het vliegtuig ligt heel snel voor de hand, maar heb je wel eens aan een motorfiets gedacht? Tom heeft misschien wel de beste toermotor ter wereld geregeld en liefhebber Allard staat meteen te trappelen om deze nieuwe Honda Gold Wing uit te proberen.
In de buitenlucht over de mooiste bochtige weggetjes of lange stukken over de snelweg; de Gold Wing zou het allemaal met groot gemak en in alle rust moeten kunnen. Bovendien zou de motorfiets ook comfortabel moeten zijn voor de passagier achterop. Nog zónder motorrijbewijs, maar mét de absolute wens daarvoor, springt Stéphane graag achterop om het te testen.

 

 

Met de caravan op vakantie gaan, is iets waar wij Nederlanders bekend om staan. Tom heeft echter een caravan geregeld waar je niet snel een tweede van tegenkomt. Het Nederlandse Gobanna maakt compacte caravans die door alle voertuigen getrokken mogen worden en die zó compact zijn dat je ook geen caravanspiegels op je auto nodig hebt. Tom heeft bovendien een extra ruige, avontuurlijke off-road versie uitgezocht. Klaar voor Tom’s Dakar-avonturen? Samen met JayJay zoekt hij het uit.

 

 

Bij zo’n avontuurlijke caravan hoort ook een avontuurlijke auto… Andreas wordt op pad gestuurd om een bijpassende trekauto te vinden. Nu neemt Andreas de klus nogal serieus en komt uit bij de veelvoudig trekauto van het jaar, de Subaru Forester, een auto die toevallig om de hoek staat bij een Vakgarage. Bij het ophalen duikt hij meteen in de ‘vakantiecheck’. Waar wordt bij zo’n check op gelet en geeft dat een garantie voor een probleemloze vakantie?

 

 

Kia heeft sinds kort een nieuwe ProCeed en waar dat voorheen een driedeurs auto was, is het tegenwoordig een vijfdeurs-stationwagon met een coupé-achtige aflopende daklijn. De ProCeed heeft exclusieve looks en is standaard meteen erg luxe, maar heeft deze sportief-chique Kia behalve een hoog eye-catcher-gehalte in je woon-werk-week ook nog steeds vakantiecapaciteiten voor je reis naar Zuid-Frankrijk? Stéphane en Tom gaan op de luxe-vakantietoer om dat uit te zoeken.

 

Dat én heel veel meer, zie je in de zomerspecial van Autowereld, zondag 16 juni om 17:30 bij RTL7, zaterdag 22 juni om 11.30 bij RTL4 en zaterdag 22 juni om 17.30 bij RTL7.

 

Meer informatie:

Kia ProCeed

Honda Gold Wing

Gobanna minicaravans

Stichting Vakgarage

Meatsaver Barbecue

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf