Email
Facebook
Bericht ons

Aston Martin haalt het dak van hun Super-GT vlaggenschip, de DBS Superleggera. 

Aston Martin’s hoofddoel bij deze Aston Martin DBS Superleggera Volante was om de waanzinnige prestaties, wegligging en dynamiek van de coupe te behouden.
Net zoals de coupe beschikt de Volante over de 5.2-liter twin-turbo V12, met 725 pk en 900 Nm. Natuurlijk is de Volante ietsjes zwaarder dan zijn coupe verwant, hij is een kleine 200kg zwaarder wat invloed heeft op de prestaties. Desalniettemin hoef je voor de prestaties van deze open DBS niet te schamen, met 0,2 seconden langzamer sprint deze Volante nog steeds in slechts 3,6 seconden naar de 100km/u en haalt hij een topsnelheid van bijna 340km/u.

 

De Aston Martin DBS Superleggera Volante is in het middendeel van de auto identiek aan de DB11, hierdoor heeft Aston Martin de stoffen kap van de DB11 Volante één op één over kunnen zetten. Dit dakje kan geopend worden door het indrukken van een knopje in het interieur of op afstand door middel van de afstandsbediening. Het dak opent zich in 14 seconden waarbij het sluiten van het dak 16 seconden in beslag neemt. Aston Martin heeft gezegd dat de softtop uitvoerig is getest. Zo is het dak getest in extreme omstandigheden, zowel in de heetste als in de meest koude omgevingen op de planeet. Daarbij is het mechanisme meer dan 100.000 keer open en dicht gedaan. Hiermee hebben ze 10 jaar gebruik binnen één maand gesimuleerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je het dak zomaar onderweg zal verliezen.

 

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar als we de prijzen van Duitsland moeten aanhouden zal de vanafprijs zitten op 295.500 euro, dit bedrag is exclusief BPM. De Aston Martin DBS Superleggera Volante is leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2019.

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf