Email
Facebook
Bericht ons

Toyota gaat een prototype van de stad van de toekomst bouwen op een terrein van 175 hectare aan de voet van de berg Fuji, de hoogste berg van Japan. Dit maakte Toyota vandaag bekend op de grootste mondiale techbeurs CES in Las Vegas. De ‘Woven City’ wordt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof ofwel een ‘hydrogen-based society’.

De Woven City is bedoeld als een levend laboratorium en zal als fulltime thuis dienen voor onder meer onderzoekers en wetenschappers die zich gaan bezighouden met de ontwikkeling en het testen van autonomie, robotica, persoonlijke mobiliteit, smart homes en kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) in een realistische leefomgeving.

Unieke kans
“Het is een unieke kans om op deze manier toekomstige technologieën te ontwikkelen en te testen, waaronder een digitaal besturingssysteem voor de infrastructuur”, zegt Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation. “Met inwoners, gebouwen en voertuigen die allemaal met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren via data en sensors, zullen we in staat zijn kunstmatige intelligentie te testen in zowel fysieke als virtuele gebieden. Hierdoor kunnen we het potentieel hiervan maximaliseren.”

 

Toyota zal andere commerciële partijen en geïnteresseerde wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld uitnodigen om in Woven City aan eigen projecten te komen werken.

 

“We heten iedereen welkom die de manier waarop we leven willen verbeteren, om te profiteren van dit unieke ecosysteem en ons te vergezellen in onze zoektocht naar een betere manier van leven en mobiliteit voor iedereen”, aldus Akio Toyoda.

Wereldvermaarde architect
Voor het ontwerp van de Woven City werkt Toyota samen met de Deense architect Bjarke Ingels, oprichter van de Bjarke Ingels Group (BIG). De wereldvermaarde architect en zijn team zijn verantwoordelijk voor spraakmakende projecten waaronder het nieuwe Two World Trade Center in New York, het nieuwe hoofdkantoor van Google in Californië en verschillende wolkenkrabbers in San Francisco en Vancouver.

 

“We zijn zeer verheugd om te beginnen met het uitvoeren van de visie van Akio Toyoda”, laat Bjarke Ingels weten. “Een project van deze omvang is ons meest ambitieuze tot nu toe.”

Drie typen straten
De straten in Woven City worden onderverdeeld in drie typen: een voor alleen snellere voertuigen, een voor een mix van voertuigen met een lage snelheid, persoonlijke mobiliteit en voetgangers en een voor alleen voetgangers, een promenade. De straten worden dusdanig aangelegd dat ze de toepassing van kunstmatige intelligentie bevorderen.

Volledig duurzaam
De stad moet uiteindelijk volledig duurzaam zijn, met gebouwen die hoofdzakelijk van duurzaam hout gemaakt zijn om op die manier de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van traditioneel Japans houtsnijwerk dat deels geproduceerd wordt door robots. De daken van gebouwen worden bedekt met fotovoltaïsche panelen die zonne-energie opwekken als aanvulling op de energie die opgewekt wordt door brandstofcellen. Het plan is verder om de stad als het ware te laten opgaan in zijn natuurlijke omgeving waarbij het gebruik van inheemse vegetatie een belangrijke rol speelt.

Huisrobots
De woningen in Woven City worden uitgerust met de nieuwste technologieën voor menselijke ondersteuning zoals huisrobots die bewoners assisteren bij het dagelijkse leven. Ook zijn de huizen voorzien van sensoren die met kunstmatige intelligentie de gezondheidstoestand van bewoners checken, zorgdragen voor basisbehoeften en het dagelijkse leven een stuk gemakkelijker maken. In de stad zijn alleen volledig autonome en elektrische voertuigen te vinden, zoals de Toyota e-Palette.

Start bouw begin 2021
Toyota heeft voor de stad verder een groot centraal park in gedachten, evenals verschillende wijkparken. Ze zijn bedoeld om de inwoners dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is dat er in eerste instantie 2.000 mensen in Woven City komen te wonen, onder wie Toyota medewerkers en hun gezinnen, gepensioneerden, wetenschappers en partners van Toyota Motor Corporation. De start van de bouw staat gepland voor begin 2021.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf