Email
Facebook
Bericht ons

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas onthult Mercedes-Benz de Mercedes-Benz VISION AVTR – inspired by AVATAR. Een voertuig geïnspireerd op de gelijknamige film. De naam van het baanbrekende conceptvoertuig staat niet alleen voor de nauwe samenwerking bij de ontwikkeling van de showcar samen met het AVATAR-team, maar ook voor Advanced Vehicles Transformation, oftewel geavanceerde voertuigtransformatie. Dit conceptvoertuig belichaamt de visie van Mercedes-Benz-ontwerpers, ingenieurs en trendonderzoekers voor mobiliteit in de verre toekomst.

Mercedes-Benz VISION AVTR – inspired by AVATAR is het resultaat van een ongekend wereldwijd partnerschap tussen een van de meest innovatieve merken in de entertainmentindustrie en het achtste meest waardevolle merk ter wereld, Mercedes-Benz. Geïnspireerd door de wereld van Pandora toont de VISION AVTR een volledig nieuwe interactie tussen mens, machine en natuur.

Ontwerp en UX
Fusie van interieur en exterieur: het holistische concept van de VISION AVTR combineert de ontwerpdisciplines interieur, exterieur en UX (user interface) op een ongekende schaal. De kenmerkende inside-out designstructuur combineert binnen en buiten tot een emotioneel geheel en werd geïnspireerd door verschillende wezens uit de film AVATAR. Met zijn uitgerekte “One Bow”-ontwerp en organische designtaal biedt de VISION AVTR een visionaire kijk op het ontwerp van de toekomst.

Biometrische verbinding: in plaats van een conventioneel stuurwiel, laat het multifunctionele bedieningselement in de middenconsole mens en machine samensmelten. Door de hand op de regeleenheid te plaatsen, komt het interieur tot leven en herkent het voertuig de bestuurder aan zijn of haar hartslag en ademhaling.

Meeslepende belevingsruimte: door simpelweg de hand op te tillen, wordt een menuselectie op de palm van de hand geprojecteerd, waardoor de passagier intuïtief kan kiezen tussen verschillende functionaliteiten. Real-time 3D-afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de fictieve wereld van Pandora vanuit verschillende perspectieven te verkennen. De gebogen weergavemodule creëert de visuele verbinding tussen passagiers en de buitenwereld.

Duurzaamheid en drive
Organische batterijtechnologie gemaakt van recyclebare materialen: voor het eerst maakt het VISION AVTR conceptvoertuig gebruik van een revolutionaire batterijtechnologie op basis van op grafeen gebaseerde organische celchemie die volledig vrij is van zeldzame aarden en metalen. De materialen van de batterij zijn composteerbaar en daarom volledig recyclebaar. Op deze manier wordt elektrische mobiliteit onafhankelijk van fossiele bronnen. Daarom onderstreept Mercedes-Benz de grote relevantie van een toekomstige circulaire economie in de grondstoffensector.

Het voertuig als een levend wezen: de 33 “bionische flappen” aan de achterkant van het voertuig doen denken aan schubben van reptielen. Ze kunnen communiceren met de bestuurder en via de bestuurder met hun buitenwereld door natuurlijk vloeiende bewegingen in subtiele gebaren. Vanwege de mogelijkheid om de voor- en achteras in dezelfde of tegengestelde richting te rijden, kan de VISION AVTR ongeveer zijdelings bewegen. 30 graden, in tegenstelling tot conventionele voertuigen. De zogenaamde “krabbeweging” geeft het conceptvoertuig zelfs in zijn beweging een dierlijk uiterlijk.

Duurzame materialen: de stoelen van de VISION AVTR zijn verfijnd door veganistisch DINAMICA®leer. DINAMICA® is de eerste en enige microvezel die duurzaamheid gedurende de gehele productiecyclus garandeert. De vloer is versierd met een innovatief hout genaamd Karuun®. De grondstof voor Karuun (Rattan, wat qua plantsoort sterk op Rotan lijkt) groeit zeer snel als een natuurlijke grondstof en wordt met de hand geoogst in Indonesië. Het materiaal geeft het interieur warmte en straalt natuurlijkheid uit.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf