Email
Facebook
Bericht ons

Met het studiemodel VISION iV zet ŠKODA op de autosalon van Genève (5 t/m 17 maart) de volgende stap naar elektrische mobiliteit. ŠKODA teast het publiek met twee ontwerpschetsen van voertuigen die voor het eerst op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB) worden gebouwd. De crossover-coupé met vier portieren biedt fascinerende, sportieve lijnen.

De ŠKODA VISION iV combineert een gespierd carrosseriedesign, 22 inch wielen en krachtig gevormde spatschermen met een vloeiende daklijn die sterk aan een coupé doet denken. Een karakteristiek lijnenspel verbindt de voor- en achterzijde en benadrukt de cleane oppervlakken van de portieren waar de handgrepen ogenschijnlijk ontbreken. In plaats van klassieke buitenspiegels gebruikt ŠKODA camera’s, waarvan de behuizingen visueel op haaienvinnen lijken.

Skoda Vision iV

Skoda Vision iV

Crossover-coupé

De neus is een herinterpretatie van de typische, brede ŠKODA-grille met zijn verticale ribben en scherpe lijnen. Bijzonder opvallend zijn een horizontale lichtbalk in het bovenste deel van de grille en de opvallende grote luchtinlaten die het sportieve uiterlijk van de crossover-coupé benadrukken. De stoere achterzijde is voorzien van aerodynamische spoilerranden en hoekige LED-achterlichten. Het zijn doorontwikkelingen van de typische C-vorm die ŠKODA gebruikt en die samen met een lichtbalk boven de diffuser de breedte van de auto benadrukken. Het opvallende ŠKODA-embleem is een andere blikvanger aan de achterzijde van het studiemodel VISION iV. De afzonderlijke letters ‘ŠKODA’ worden bij het studiemodel rood verlicht.

Het jaar 2019 markeert het begin van het ‘electrifying’ tijdperk voor ŠKODA. 124 jaar nadat het Tsjechische bedrijf werd opgericht, lanceerde de autoconstructeur de SUPERB PHEV met plug-in hybride aandrijving en de E-CITIGO, een 100 procent elektrisch voertuig. In 2020 volgen de eerste in serie gebouwde voertuigen op basis van het MEB-platform. De komende vier jaar gaat ŠKODA ongeveer twee miljard euro investeren in alternatieve aandrijfsystemen en nieuwe mobiliteitsdiensten. Tot het einde van 2022 wil ŠKODA meer dan tien geëlektrificeerde modellen presenteren.

  • Eerste schetsen conceptstudie VISION iV
  • Coupé met sportieve lijnen op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB)
  • ŠKODA presenteert tegen het einde van 2022 meer dan tien geëlektrificeerde modellen
  • Tsjechische autofabrikant investeert twee miljard euro in alternatieve aandrijfsystemen en nieuwe mobiliteitsdiensten
Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf