Email
Facebook
Bericht ons

De spannende sportwagens van Lamborghini nog dynamischer en individueler maken: dat is de specialiteit van NOVITEC. De Duitse verfijningsspecialist biedt nu ook een verfijnde reeks verfijningen in racelook voor het huidige topmodel van de Aventador-modelserie, de SVJ.
De opwindende NOVITEC-looks worden gekenmerkt door de nieuwe aerodynamische componenten van koolstof, die zijn afgestemd op de actieve aerodynamica van de tweezitter in de windtunnel, en de hi-tech gesmede wielen met centerlock ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse fabrikant Vossen.

 

Bovendien biedt NOVITEC verschillende sportuitlaatsystemen voor de Aventador SVJ, die niet alleen de uitlaatnoot en de prestaties optimaliseren, maar ook tot 19 kilogram aan gewicht besparen.
Exclusieve opties voor een nog meer individueel cockpitontwerp ronden het NOVITEC-assortiment af, dat natuurlijk beschikbaar is voor de coupe en de roadster.

De SVJ is de sportiefste en krachtigste variant van de Lamborghini Aventador af fabriek. De NOVITEC-ontwerpers ontwikkelden een aantal extra naakte koolstofcomponenten voor deze sportwagen, die in de windtunnel werden verfijnd om optimale aerodynamische efficiëntie te leveren.

Na het NOVITEC-regime kenmerkt een perfecte mix van spannende looks en aerodynamische efficiëntie het gezicht van de tweezitter. De combinatie van de meer prominente NOVITEC voorspoilerslip en de voorste kleppen gemonteerd op het bovenste uiteinde van de centrale luchtinlaat geeft de SVJ een nog agressievere uitdrukking. Bovendien wordt, in combinatie met het NOVITEC-kofferdeksel met geïntegreerde luchtkanalen, de vooraslift bij hoge snelheden verminderd en wordt de handlingstabiliteit hierdoor verder verbeterd. De luchtuitlaten aan de bovenkant van de voorkap, langer dan hun productie-tegenhangers, maken het spannende ontwerp effectief af.

Het zijaanzicht van het hoogwaardige Aventador-model krijgt een sportiever profiel met de NOVITEC-tuimelpaneelbevestigingen voor de achterwielkasten en de luchtinlaten op de zijruiten, die verder naar voren uitsteken en de luchtstroom zelfs routeren effectiever naar de radiatoren in de achterkant.

De NOVITEC-koolstofschepjes voor de bovenste luchtinlaten aan de zijkanten zorgen voor een verder geoptimaliseerde toevoer van koellucht voor de twaalfcilindermotor achter de cockpit. Het liefdevolle detailwerk van de NOVITEC-ontwerpers is ook zichtbaar in de motorkap van de Aventador SVJ Coupé: de centrale schep leidt de luchtstroom rechtstreeks naar het ALA-systeem voor de achterkant. Dit systeem heeft verstelbare kleppen op de kap om de luchtstroom te gebruiken voor het optimaliseren van de aerodynamica. Bovendien voorziet de NOVITEC-airbox het motorcompartiment van extra frisse lucht. Vernieuwde luchtuitlaten spelen een even cruciale rol in de verbeterde luchtuitwisseling in de motorruimte.

De NOVITEC-achterkleppen onder de vleugel voegen een visueel hoogtepunt toe en helpen met hun geavanceerde vorm ook bij hogere snelheden nog meer downforce te genereren.

Het ontwerp van de NOVITEC NL4 hi-tech gesmede velgen voor de Lamborghini Aventador SVJ wordt gekenmerkt door zes delicate spaken, die in de vorm van een brede Y naar de rand van de rand lopen. Het ontwerp van de spaken neemt de lijnen en hoeken van de voertuigcarrosserie en de achterlichten van de Aventador. NOVITEC kon de diensten van de Amerikaanse hi-tech wielfabrikant Vossen, die gespecialiseerd is in de productie van wielen voor ’s werelds meest opwindende auto’s, veiligstellen als een competente partner voor de ontwikkeling en productie van deze wielen.

 

Ondanks hun hoge sterkte en de enorme verspringende afmetingen van 9Jx20 aan de voorkant en 13Jx21 op de achteras, die visueel de wigvorm van de middenmotor sportwagen benadrukken, zijn de center-lock velgen bijzonder licht.

 

De NOVITEC NL4-wielen onderscheiden zich echter niet alleen van de massa door hun ontwerp en constructie. De gesmede velgen zijn er in 72 verschillende kleurvarianten en zijn optioneel verkrijgbaar met een geborsteld of gepolijst oppervlak. Pirelli levert de perfecte high-performance banden voor deze exclusieve set wielen in de vorm van de P-Zero Corsa in de maten 255/30 ZR 20 en 355/25 ZR 21.

 

NOVITEC sportveren kunnen de handling verder optimaliseren door het zwaartepunt te verlagen. Ze verlagen de rijhoogte van de Aventador SVJ met ongeveer 35 millimeter.

Terwijl de 6,5-liter twaalfcilinder met een vermogen van 566 kW / 770 pk en 720 Nm onaangeroerd bleef, biedt NOVITEC prestatie-optimalisatie door middel van op maat gemaakte aanpassingen aan de uitlaatzijde. Hiertoe biedt NOVITEC drie verschillende roestvrijstalen hoogwaardige sportuitlaatsystemen met of zonder actief geregelde uitlaatkleppen. Ze laten de V12 niet alleen vrijer ademen, ze geven hem ook een nog spannendere uitlaatnoot.

De geoptimaliseerde prestaties, die verder kunnen worden verbeterd met optioneel verkrijgbare metaalkatalysatoren, gaan gepaard met een gewichtsreductie. Afhankelijk van de versie zijn gewichtsbesparingen tot 19 kilogram over het productiesysteem mogelijk.

 

NOVITEC biedt ook individualiteit in zijn puurste vorm in de cockpit voor eigenaren van een Lamborghini Aventador SVJ. De cockpit kan opnieuw worden ontworpen met het beste leer, Alcantara en carbon in vrijwel elke gewenste kleur en stoffering.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf