Email
Facebook
Bericht ons

Lamborghini presenteert de Aventador SVJ 63 Roadster, een gelimiteerde editie van de iconische V12-supersportwagen op Monterey Car Week in de Verenigde Staten. De SVJ Roadster creëert een nieuwe uitdrukking van exclusiviteit na de SVJ 63 coupé en wordt ook geproduceerd in slechts 63 genummerde eenheden, ter herdenking van het oprichtingsjaar van 1963. Naast de SVJ 63 Roadster brengt Lamborghini hulde aan zijn overwinningen in de motorsport met de onthulling van de Huracán EVO GT Celebration. Lamborghini’s beperkte serie van 36 eenheden is een eerbetoon aan de dubbele overwinningen van 2018 en 2019 op de 24 Hours of Daytona en de 12 Hours of Sebring – 36 is de somtijd van de twee beroemde duurraces, ook bekend als de “36 Hours of Florida ”.

Aventador SVJ 63 Roadster
Met de Aventador SVJ 63 Roadster hebben Lamborghini’s ontwerpteam en de afdeling Ad Personam de vrijwel onbeperkte kleur- en trimopties gebruikt die beschikbaar zijn via het personalisatieprogramma van Lamborghini, met de samenwerking die acht exclusieve nieuwe ontwerpuitdrukkingen creëerde. Elk van de acht unieke combinaties, beschikbaar voor slechts 63 eigenaren wereldwijd, bestaat uit een exotisch exterieur en interieur, uniek voor de Roadster-versie van de SVJ 63.

 

De buitenstijl is speciaal ontwikkeld voor het Roadster-model, met een mat of glanzend koolstofvezel bovendeel dat het dak, de motorkap, de ventilatieopeningen van de motor, de voorruitrand en de buitenspiegels omvat. Ook nieuw is de matte titanium afwerking op de gesmede velgen van Leirion. De auto heeft de SVJ 63-kleurstelling, evenals een nummerplaat met een ‘1 van 63’.

Binnenin worden drie kleurenschema’s in Alcantara, met koolstofvezel elementen in de cockpit, aangevuld met Lamborghini’s gepatenteerde lichtgewicht CarbonSkin. Een badge op het stuur onderschrijft de auto als een van een limited edition, evenals een ‘63’-logo op de achterwand in Alcantara en CarbonSkin.

 

De auto wordt getoond op het conceptgazon in Pebble Beach in een matgrijze Grigio Acheso, vertrokken door de dominantie van de zichtbare buitenelementen van koolstofvezel. Details in oranje Arancio Dac omvatten SVJ- en ‘63’ -logo’s, met matte titanium velgen met een centrale vergrendelingsplaat, eveneens in oranje.

Binnenin is het driekleurige Alcantara-bekleding in Grigio Octans (grijs), Grigio Cronus (grijs) en Arancio Dryope (oranje) gecombineerd met koolstofvezel en CarbonSkin. De sportstoelen van koolstofvezel zijn afgewerkt met wit Q-Citura kruisstiksel, terwijl het ‘63’ logo achter de stoelen van koolstofvezel en gelaserd Alcantara de inzittenden herinnert aan de exclusiviteit van deze SVJ Roadster.

De Aventador SVJ Roadster bevestigt de uitzonderlijke prestaties, handling en aerodynamische superioriteit van de SVJ coupé. Met de ‘Super Veloce’ voor supersnel en het ‘Jota’ achtervoegsel dat de prestaties van de auto en de prestaties van het circuit aangeeft, behaalde de coupé-versie het record voor productiewagens van de Nürburgring-Nordschleife. De SVJ levert 770 pk (566 kW) bij maximaal 8.500 tpm en levert 720 Nm koppel bij 6.750 tpm, met een gewicht-vermogenverhouding van 2,05 kg / pk. De SVJ Roadster versnelt van staan ​​tot 100 km / u in 2,9 seconden en van 0 tot 200 km / u in 8,8 seconden. Een topsnelheid van meer dan 350 km / u wordt aangevuld met een remafstand van 100 km / u tot 0 op 31 meter. De 63 eenheden van de Aventador SVJ Roadster worden al verkocht aan verzamelaars over de hele wereld, met levering vanaf 2020.

Huracán EVO GT Celebration
De Huracán EVO GT Celebration is een eerbetoon aan de Huracán GT3 EVO, die triomfeerde op de 24 Hours of Daytona en de 12 Hours of Sebring gedurende twee opeenvolgende seizoenen. Het ontwerp doet denken aan de kleuren van het GRT Grasser Racing Team, dat samen met Paul Miller Racing de vier overwinningen bracht, gekenmerkt door de combinatie van Verde Egeria groen en Arancio Aten oranje. Lamborghini Ad Personam heeft drie carrosseriekleuren gemaakt in samenwerking met het Centro Stile, waarmee drie andere kleuren kunnen worden gecombineerd voor de kleurstelling, voor een totaal van negen combinaties.

De race-look van de auto wordt onderstreept door zowel de zeshoeken op de deuren en de voorkap die het nummer “11” omlijsten, geïnspireerd door de nummerplaten voor racewagens, en door de 20 inch “single-nut” wielen die kunnen worden gecombineerd met gekleurde remklauwen.

Op verzoek kan de buitenkant worden gepersonaliseerd met het Lamborghini Squadra Corse-schild, aangebracht op het dak en omlijst door de Italiaanse en Amerikaanse vlaggen en lauwerkransen op het achterspatbord. Bovendien zijn de zijdelen versierd met identificatieplaten “Daytona 24” en “Sebring 12”; de B-stijl aan de bestuurderszijde is voorzien van een koolstofvezelplaat met het opschrift “1 van 36”.

Het interieur heeft andere exclusieve details: bekleding in Alcantara met contrasterende stiksels in dezelfde kleur als de kleurstelling; en de zeshoekige plaat met schild, vlaggen en laurier, gelegen tussen de nieuwe racestoelen, die hun debuut maakten op de Huracán EVO GT Celebration. Deze beperkte editie van de Lamborghini-coupé, aangedreven door dezelfde afgezogen V10-motor die in de racewagen wordt gebruikt, is alleen beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt en de eerste leveringen zijn gepland voor begin 2020.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf