Email
Facebook
Bericht ons

Aston Martin breidt haar sportwagengamma uit met de nieuwe Vantage Roadster. Hij voegt zich bij de in 2018 gelanceerde Vantage Coupé. Daarnaast brengt de introductie van de nieuwe Roadster ook een aantal nieuwe opties met zich mee.


De nieuwe Vantage Roadster wordt aangedreven door dezelfde 4,0-liter twin-turbo 510 pk / 685 Nm V8-motor als in de coupé en is gekoppeld aan de bekende ZF automatische transmissie met acht versnellingen. Hiermee versnelt de Vantage Roadster van 0 naar 100 in slechts 3,7 seconden en is de auto in staat de 306 kilometer per uur aan te tikken met het dak omhoog. De Roadster is slechts 60 kg zwaarder dan de Coupé dankzij een nieuw, lichter Z-vouw dakmechanisme en geoptimaliseerde revisies.

De Roadster heeft dezelfde adaptieve demping, dynamische stabiliteitscontrole, dynamische koppelvectoring en elektronisch achterdifferentieel en profiteert van specifieke dynamische verfijningen. Deze omvatten een op maat gemaakt geluid voor de achterdempers, Adaptive Damping System-software en ESP-kalibratie.

De Vantage Roadster beschikt over verschillende Sport, Sport + en Track chassismodi – ook specifiek afgestemd op de Roadster – waarmee de bestuurder de controle heeft over het dynamische karakter en gedrag van de auto. Deze werken in harmonie met Sport, Sport + en Track aandrijflijnmodi en bieden de mogelijkheid om de algehele responsiviteit van de auto geleidelijk te verhogen, wat betekent dat de Roadster een enorm breed vermogen heeft en zich net zo thuis voelt op de weg als op de racebaan.

De stoffen kap is voorzien van een compact elektrisch Z-vouwmechanisme dat zorgt voor een snelle werking (verlaagd in 6,7 of verhoogd in 6,8 seconden bij snelheden tot 50 km/u). Daarmee heeft het dak van Vantage Roadster de snelste volledige bedrijfscyclus van alle elektrische vouwdaken die momenteel te krijgen zijn.

Een indrukwekkend lage stapelhoogte van het dak zorgt ervoor dat het ontwerpteam van Aston Martin gelukt is een ​​naadloos achterprofiel te creëren met minimale impact op de bagageruimte van de Roadster. Met een bagageruimte van 200 liter is het mogelijk om een ​​grote golftas en accessoires op te bergen.

Met de introductie van de Vantage Roadster worden een aantal nieuwe opties geïntroduceerd in het hele Vantage-assortiment. Om het 70-jarig jubileum van het Vantage-typeplaatje te vieren, introduceert Aston Martin de iconische ‘vane’-grille als optie, beschikbaar op zowel Coupe als Roadster als alternatief voor de op het circuit geïnspireerde’ hunter’-grille waarmee de Coupe in 2018 werd gelanceerd. Er is ook een nieuwe reeks optionele lichtmetalen velgen in verschillende afwerkingen. Enthousiastelingen verwelkomen ook de handmatige 7-versnellingsbak die als een optie op de Coupe wordt aangeboden, die aanvankelijk alleen beschikbaar was in de limited edition Vantage AMR.


Het Vantage-assortiment begint bij £ 114.850, met de adviesprijs van de Vantage Roadster vanaf £ 126.950 in het Verenigd Koninkrijk, € 157.300 in Duitsland en $ 161.000 in de Verenigde Staten. De eerste leveringen van de Vantage Roadster staan ​​gepland voor Q2 2020.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf