Email
Facebook
Bericht ons

Hyundai Motorsport ontwikkelt zijn eerste elektrisch aangedreven raceauto. Het opwindende nieuwe project luidt een nieuw tijdperk in voor het merk. De elektrische raceauto is ontworpen en wordt ontwikkeld en gebouwd in het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. Hyundai Motorsport presenteert de raceauto tijdens de persdag van de komende internationale autoshow IAA in Frankfurt, begin september.
 

De overstap naar elektrische aandrijving past in de groeistrategie van Hyundai Motorsport. Hyundai is inmiddels een gevestigde naam in de rallysport en de circuitracerij sinds het in 2012 Hyundai Motorsport oprichtte. Het WRC-team van Hyundai Motorsport is bezig aan zijn zesde seizoen en heeft al talrijke rally’s gewonnen. Hyundai gaat momenteel zelfs aan kop in het rallywereldkampioenschap voor fabrikanten.
 

Hyundai Motorsport heeft een succesvolle afdeling die raceauto’s levert aan privéteams: de zogenoemde Customer Racing-divisie. Die is opgericht in september 2015 en heeft sindsdien de competitieve i20 R5, de i30 N TCR en de Veloster N TCR ontwikkeld. Deze auto’s hebben ondertussen overal ter wereld en in allerlei klassen overwinningen en titels veroverd.
 

Via zijn kanalen op sociale media heeft Hyundai Motorsport inmiddels video’s gepubliceerd waarin een glimp van de nieuwe, elektrische raceauto te zien is. Ze geven een kleine indruk van de raceauto die Hyundai Motorsport volgende maand tijdens de IAA officieel onthult.
 

Tegelijk met de auto-industrie gaat ook de autosport over naar de nieuwe technologie: hybridetechniek en elektrificatie. De laatste jaren zijn immers raceseries voor volledig elektrische en voor hybride auto’s van start gegaan – compleet met hun eigen reglementen. Dit opwindende nieuwe tijdperk in de geschiedenis van de autosport biedt Hyundai de gelegenheid om niet alleen zijn prestatievermogen te tonen, maar ook de waarde van zijn groene technologie en zijn niet-aflatende passie voor de autosport.
 

Andrea Adamo, Team Director van Hyundai Motorsport, vertelt: “Ons team in Alzenau werkt al maanden hard aan onze enerverende elektrische raceauto. Binnenkort kunnen we het resultaat daarvan laten zien. Het belooft een mooie nieuwe periode voor ons bedrijf te worden en is een natuurlijke uitbreiding van onze activiteiten in de autosport, die aanhaakt bij de huidige trends en innovaties in de auto-industrie als geheel. Het is al bijna zover: onze nieuwe elektrische raceauto debuteert op de IAA in Frankfurt, begin september.”

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf