Email
Facebook
Bericht ons

Op de Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt zal Automobili Lamborghini de Lamborghini Sián onthullen: een hybride supersportwagen die nieuwe technologieën en onovertroffen prestaties levert op hybride gebied.

De snelste Lamborghini aller tijden wordt gerealiseerd in een nieuw futuristisch ontwerp; op basis van het stijl-DNA van het merk, maar duidelijk een ontwerp voor een nieuw tijdperk. De Sián neemt de meest iconische V12 Lamborghini-krachtbron van vandaag en ontwerpt daaromheen unieke hybride technologieën, die de buitengewone emotie en uitzonderlijke dynamische prestaties van een natuurlijk aangestuurde Lamborghini-supersportwagen leveren, terwijl ze voldoen aan elektrificatie voor de toekomst.

Het resultaat is de krachtigste Lamborghini ooit. De V12 levert een vermogen van 785 pk (577 kW) bij 8.500 toeren per minuut. In combinatie met de 48 Volt e-motor, die 34 pk levert, goed voor een gecombineerd vermogen van 819 pk (602 kW). Het is voor het eerst dat er een supercondensator is gebruikt in een hybride aandrijflijn. Tegelijkertijd is het de laagste gewicht-vermogenverhouding van de Lamborghini V12-familie ooit, met de sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 2,8 seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

De naam Sián komt uit het Bolognese dialect en betekent flits of bliksem, verwijzend naar de eerste elektrische toepassing in een Lamborghini-productieauto. Er zullen er maar een beperkt aantal van geproduceerd worden (slechts 63 eenheden) en zoals meestal het geval is met dit soort gelimiteerde modellen, is ook de Sián al lang en breed uitverkocht…

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf