Email
Facebook
Bericht ons

Twee krachtige vierdeurs sportwagens doen hun intrede in de gelederen van BMW M GmbH-modellen in het luxesegment. De nieuwe BMW M8 Gran Coupe en nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupe combineren hun opvallende prestatiekenmerken met een onderscheidend carrosserieontwerp en meer ruimte voor achterpassagiers. Ze vormen daarom een ​​exclusieve kans voor een bestuurder en passagiers in vier full-size stoelen om de kenmerkende dynamiek, behendigheid en precisie van de nieuwe BMW M GmbH-modellen uit de range te proeven.

 

 

De nieuwe vierdeurs krachtige modellen zijn rechtstreeks afgeleid van de nieuwe BMW M8 Coupé en werden ontwikkeld naast de BMW M8 GTE-endurance racer. Hun aandrijflijn, chassis en aerodynamica werden aangepast aan het stand-alone concept dat hen bij intensieve tests ondersteunt op het testterrein van de BMW Groep, het circuit Nürburgring-Nordschleife en andere racebanen. De nieuwe BMW M8 Gran Coupe en nieuwe BMW M8 Competitie Gran Coupe zullen hun wereldpremières vieren op de Los Angeles Auto Show in november 2019. De wereldwijde marktlancering zal van start gaan in april 2020, waarbij ook de exclusieve BMW M8 Gran Coupe First Edition wordt opgenomen in het lanceringsaanbod.

 

 

Hoogtoerige V8-motor met maximaal 460 kW / 625 pk, achttraps M Steptronic-transmissie, M xDrive en Actief M-differentieel

De kenmerkende vermogensafgifte van BMW M-motoren is een van de visitekaartjes van de V8 in de nieuwe BMW M8 Gran Coupe. De high-revving achtcilindermotor met M TwinPower Turbo-technologie ontwikkelt maximaal vermogen van 441 kW / 600 pk en maar liefst 460 kW / 625 pk in de nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupe, en werkt samen met een sportuitlaatsysteem en achttraps M Steptronic transmissie met Drivelogic. De nieuwe BMW M8 Gran Coupé versnelt in 3,3 seconden van 0 naar 100 km / u (62 mph), de nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupé in 3,2 seconden.

 

Het M xDrive vierwielaandrijving kanaliseert het motorvermogen naar de weg met evenwicht en autoriteit via een centraal geregelde interactie met het actieve M-differentieel op de achteras. Het M xDrive-systeem heeft een naar achteren gerichte configuratie in de standaard 4WD-modus. Bestuurders kunnen vervolgens het Setup-menu gebruiken om de 4WD Sport-modus te selecteren, die een nog groter deel van de rit naar de achterwielen stuurt. En het deactiveren van DSC brengt de 2WD-modus in het spel, met aandrijving uitsluitend via de achterwielen gevoed.

 

 

Modelspecifieke chassistechnologie, geïntegreerd remsysteem

Het ontwerp en de reacties van de modelspecifieke chassistechnologie zijn ingegeven door de bijzondere eisen van baangebruik, evenals de extreem stijve bevestigingen die de ophanging verbinden met de carrosserie. Standaardspecificatie omvat elektronisch geregelde dempers en elektromechanica M Servotronic besturing. In zijn M-specifieke configuratie maakt het nieuwe geïntegreerde remsysteem twee verschillende rempedaalinstellingen mogelijk.

 

 

Onderscheidend ontwerp, extra ruimte achterin
Onder de ingrediënten in het extravagante uiterlijk van de vierdeurs high-performance sportwagens zijn hun dynamisch uitgerekte silhouet, gespierde schouders en vrijstaand achterontwerp. Grote luchtinlaten, M kieuwen op de zijpanelen, aerodynamisch geoptimaliseerde buitenspiegels, een achterspoiler en andere M-specifieke kenmerken bieden een visuele showcase voor het hoogwaardige karakter van de nieuwe modellen. De BMW M8 Gran Coupe First Edition (beperkt tot 400 eenheden) zal bij de lancering worden aangeboden; zijn exclusieve designkenmerken omvatten een BMW Individual Aurora Diamond Green metallic lakafwerking voor de buitenkant met accenten in Goudbrons.

 

De wielbasis van de Gran Coupe-modellen is 200 millimeter langer dan die van de tweedeursvarianten van de nieuwe BMW M8. Dit brengt uitzonderlijke ruimte in het achtercompartiment en er is een derde achterbank beschikbaar voor korte reizen.

 

 

Nieuw controle- en besturingssysteem, exclusieve standaarduitrusting

Een instelknop op de middenconsole geeft de bestuurder directe toegang tot de instellingen voor de motor, dempers, stuurinrichting, M xDrive en remsysteem. Twee individueel samengestelde varianten van de M Setup kunnen worden opgeslagen en opgeroepen met behulp van de M-knoppen op het stuur. Waaraan toegevoegd, met de knop M Mode op de middenconsole kunnen de rijhulpsystemen en de schermen van het instrumentenpaneel / Head-Up Display naar wens worden geconfigureerd. En bestuurders van de nieuwe BMW M8 Competitie Gran Coupe kan ook de TRACK-modus selecteren naast ROAD en SPORT.

 

 

De exclusieve standaarduitrusting van de nieuwe BMW M8 Gran Coupe en nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupe omvat adaptieve LED-koplampen met BMW Laserlight, een M-specifiek BMW Head-Up Display, M sportstoelen, de Driving Assistant en de Parking Assistant. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bediening en connectiviteit kunnen worden genoten met de eveneens standaard BMW Live Cockpit Professional, compleet met navigatiesysteem en BMW Intelligent Personal Assistant.

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf