Email
Facebook
Bericht ons

De Aston Martin Vantage heeft een extra dosis spanning gekregen met de toevoeging van een derde pedaal en een handgeschakelde transmissie. Het resultaat? Deze Aston Martin AMR.

 

Vandaag is de Aston Martin Vantage AMR officieel onthult vooraf het FIA World Endurance Championship Super Season in het Belgische Spa Francorchamps waar Aston Martin Racing deelneemt met de Vantage GTE. De vraag aan Aston Martin om met een auto te komen die meer gefocust is op rijplezier is nu beantwoordt met deze handgeschakelde variant van de Aston Martin Vantage.

 

De Vantage AMR behoudt de 4-liter twin-turbo V8 met 510 pk en 625 Nm en brengt de Aston Martin van 0 naar 100 km/u in 4 seconden en trekt door tot ruim 300 km/u. De nieuwe handbak met 7 versnellingen komt met AMSHIFT, een systeem die de ‘heel-and-toe’ methode nabootst door tussengas te geven bij het terugschakelen. Wat deze versnellingsbak bijzonder maakt is de zogeheten dog-leg opstelling, dit betekent dat de eerste versnelling linksonder gepositioneerd is waar normaal de tweede versnelling te vinden is en dus staan de tweede en derde versnellingen boven elkaar. Dit maakt het schakelen tussen de tweede tot zevende versnellingen een stuk directer en sneller.
Naast de handgeschakelde versnellingsbak is de Aston Martin Vantage AMR ook nog eens 95 kilo lichter gemaakt om nog meer rijplezier te bieden.

 

 

Wie interesse heeft in deze auto moet snel zijn want er worden er slechts 200 van gebouwd. 141 van deze 200 stuks zijn er in de kleuren Sabiro Blue, Onyx Black, China Grey of White Stone beschikbaar. De overige 59 worden speciale uitvoeringen met de naam ‘Vantage 59’. Hiermee viert Aston Martin de overwinning van de 24 Uur van Le Mans met de DBR1 in 1959. Deze uitvoering krijgt de kleur Stirling Green met de opvallende limoen groene striping.

 

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar als we de prijzen van Duitsland moeten aanhouden zal de vanafprijs zitten op 184.995 euro, dit bedrag is exclusief BPM. De Aston Martin Vantage AMR is leverbaar vanaf het laatste kwartaal van 2019.

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf