Email
Facebook
Bericht ons

Eindhoven – Het is een unieke en in een beperkte serie gebouwde auto: de Aston Martin V12 Speedster. Met een oplage van slechts 88 stuks en een prijskaartje van 750.000 euro voor belastingen is de kans klein dat hij ooit zal worden gespot. Alhoewel, de Eindhovense Aston Martin-dealer Cito Motors heeft inmiddels enkele exemplaren van de V12 Speedster verkocht en heeft deze week een V12 Speedster in de showroom staan.

Wie op zoek in naar een bijzondere Aston Martin kan bijna niet om Cito Motors in Eindhoven heen. Het bedrijf verkocht twee jaar geleden al de Aston Martin V12 Vantage S van formule 1-coureur Max Verstappen, zoals het ook zeven zeer exclusieve Aston Martins Vanquish Zagato heeft geleverd, alsmede enkele Aston Martins Valkyrie. Nu heeft het bedrijf dus een aantal Aston Martins V12 Speedster verkocht. Van de open tweezitter worden slechts 88 exemplaren wereldwijd geleverd en daarvan komen er dus meerdere naar Nederland. Om het Nederlandse verkoopsucces te onderstrepen, heeft Cito Motors deze week de V12 Speedster in zijn showroom staan.

Marissa van Laarhoven van Cito Motors Eindhoven: “Wij zijn zeer verguld met het vertrouwen dat we van een aantal autoliefhebbers kregen om hen de exclusieve V12 Speedster te mogen leveren. De V12 Speedster was tot nu toe alleen digitaal te zien. Het model zou voor het eerst in maart op de autotentoonstelling van Genève worden getoond, maar door het afblazen van die show, is de onthulling in het water gevallen. Dat maakt het extra bijzonder dat wij de V12 Speedster deze week in onze showroom hebben.”

De V12 Speedster is gemaakt voor puur rijplezier. Hij heeft geen voorruit, biedt ruimte aan twee inzittenden die plaats nemen in koolstofvezel kuipstoelen. Het design van de V12 Speedster is geïnspireerd op de DBR1 raceauto die in 1959 de 24 Uur van Le Mans en de 1.000 kilometer van de Nürburgring wist te winnen. Ook lijnen van de Centenary CC100 Concept zijn terug te vinden in de V12 Speester.

De fraaie carrosserie is opgetrokken uit koolstofvezel, voor de aandrijving zorgt een 5,2 liter V12 met plusminus 700 pk en 700 Nm. Daarmee haalt de V12 Speedster een topsnelheid van 298 km/h en springt van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden. Het model heeft een vanafprijs van €750.000,- exclusief BTW en BPM. Voor wie het model nog niet bijzonder genoeg vindt: Q by Aston Martin, de maatwerkafdeling van het merk, staat klaar om desgewenst elke V12 Speedster aan de wensen van de klant aan te passen.

De V12 Speedster is tot en met 10 april bij Cito Motors in Eindhoven te bezichtigen. Niet alleen vanwege het coronavirus, maar ook vanwege de exclusiviteit van de auto kan een bezoek ter bezichtiging enkel op afspraak plaatsvinden. Wie zijn kans heeft gemist, zal tot begin 2021 moeten wachten. Dan worden de eerste klantenauto’s uitgeleverd door Cito Motors in Eindhoven.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf