Email
Facebook
Bericht ons

 Volkswagen Golf en Tesla Model S het populairst in Europa

  • Mercedes-Benz wederom meest gevraagde automerk in 2020
  • Zwart nog steeds favoriete carrosseriekleur
  • Tesla Model S meest gezochte EV

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, zo blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland en Europa. De BMW 3-Serie blijft met een tweede plek op de lijst ook populair, nauw gevolgd door de Mercedes C-Klasse. In het onderzoeksrapport van AutoScout24 worden vraag en aanbod van meer dan twee miljoen auto’s in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur. Nieuw toegevoegd aan het jaarlijkse onderzoek is een overzicht van de vijf meest gezochte elektrische voertuigen (EV), waarbij de Tesla Model S bovenaan de lijst prijkt.

Duitse automerken en zwarte occasions geliefd onder de Europeanen
Al meerdere jaren zijn de Duitse automerken favoriet als het gaat om meest gezochte occasions in Europa. Zo stond Mercedes-Benz in 2020 met 14 procent van de paginaweergaven nog steeds bovenaan de ranglijst, nauw gevolgd door BMW (12%), Volkswagen (11%), en Audi (11%). De nummer vijf op de lijst is onveranderd gebleven en is net als de afgelopen drie jaar het Amerikaanse Ford (5%). Opvallend is dat in Nederland het automerk Volkswagen net als voorgaande jaren op de eerste plek staat.

Naast een terugkerende voorkeur voor occasionmodellen, blijft ook de meest gevraagde voertuigkleur in Europa doorgaans onveranderd. Ook in 2020 was zwart met 28 procent weer favoriet.

Opkomst van de elektrische auto
Nieuw onderzocht in 2020, is de Europese vraag op het AutoScout24-platform naar elektrische voertuigen (EV), waarbij de Tesla Model S als meest populaire EV naar voren komt. In alle onderzochte landen, op Frankrijk na die de voorkeur geeft aan de Renault ZOE van eigen bodem, staat de Tesla Model S bovenaan de lijst, gevolgd door de Renault ZOE, BMW i3, Tesla Model 3 en Audi e-tron.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf