Email
Facebook
Bericht ons

De Volkswagen ID. R gaat in september 2019 opnieuw op jacht naar een record. Coureur Romain Dumas (Frankrijk) kruipt dan achter het stuur van de 500 kW sterke elektrische racewagen en gaat proberen de snelste tijd neer te zetten op de Tianmen Shan Big Gate Road in China. Die unieke weg kronkelt zich in 99 bochten naar de top van de berg Tianmen, die op zo’n 1.500 kilometer ten zuidwesten van Peking ligt.

  • Romain Dumas rijdt Volkswagen ID. R op de Tianmen Shan Big Gate Road
  • Unieke Chinese weg kronkelt in 99 bochten naar een hoogte van 1.300 meter
  • Het publiek kan van tevoren een virtuele tijd zetten die Dumas moet verslaan

 

De 11 kilometer lange weg is niet toegankelijk voor het publiek, dus bestaat er nog geen officieel record. Volkswagen China organiseert daarom een wedstrijd waarin deelnemers via een game een virtuele tijd kunnen klokken op de Tianmen Shan Big Gate Road. In september is het vervolgens aan Dumas en de Volkswagen ID. R om die tijd te verslaan. De Tianmen Shan Big Gate Road staat ook bekend als Tongtian Avenue, ofwel ‘Weg naar de Hemel’. Hij begint op een hoogte van ongeveer 200 meter boven zeeniveau en eindigt op zo’n 1.300 meter.

Via Pikes Peak naar Tongtian Avenue

In handen van Romain Dumas heeft de Volkswagen ID. R in juni 2018 al twee records gebroken: eerst op de Pikes Peak International Hill Climb en daarna op het Goodwood Festival of Speed. De racer wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen goed zijn voor een vermogen van 500 kW (680 pk). Daarmee gaat de ID. R in 2,25 seconden van 0 naar 100 km/u. Voordat Dumas en de ID. R in september afreizen naar China, hebben ze nog een record in het vizier: de allersnelste tijd voor een elektrische auto op de beroemde Nordschleife van de Nürburgring.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf