Email
Facebook
Bericht ons

Tesla schokt de automotive industrie met de bijzonder vormgegeven Cybertruck. De volledig elektrische pick-up truck is ontworpen om de bruikbaarheid van een pick-up en de prestaties van een sportwagen te hebben. Het voertuig is gebouwd om duurzaam, veelzijdig en capabel te zijn, met uitzonderlijke prestaties zowel op de weg als off-road.

De Cybertruck is gebouwd met een buitenkant gemaakt voor ultieme duurzaamheid en passagiersbescherming. Beginnend met een bijna ondoordringbaar exoskelet, is elk onderdeel ontworpen voor superieure sterkte en uithoudingsvermogen, van ultraharde 30X koudgewalste roestvrijstalen structurele huid tot Tesla pantserglas.

De ultraharde roestvrijstalen buitenkant helpt bij het tegengaan van deuken, schade en langdurige corrosie met een glad monochroom exoskelet dat de schaal aan de buitenkant van de auto plaatst en passagiers maximale bescherming biedt. Ultrasterk gepantserd glas en composiet met polymeerlaag kunnen slagkrachten absorberen en doorsturen voor verbeterde prestaties en schadetolerantie.

Met een gigantisch laadvermogen en instelbare luchtvering is Cybertruck het krachtigste gereedschap dat Tesla ooit heeft gebouwd, ontworpen met 100 kubieke voet externe, afsluitbare opslag – inclusief een magische tonneau-afdekking die sterk genoeg is om op te staan. Verder is er plek voor een gereedschapskist, reserveband en Cyberquad, met nog ruimte over. Daarnaast is er 100 kubieke voet afsluitbare opslag – inclusief de onder-bed, frunk en tentstokken voor een zeil.

Met de mogelijkheid om bijna oneindige massa te trekken en een sleepvermogen van meer dan 6.350 kilogram, kan Cybertruck in bijna elke extreme situatie met gemak presteren. Dankzij de luchtgeveerde ophanging kan de auto gemakkelijk vier centimeter omhoog of omlaag voor gemakkelijke toegang tot de auto of de kluis, terwijl zelfnivellerende mogelijkheden zich aanpassen aan elke gelegenheid en helpen bij elke taak.

Binnenin kunnen zes personen comfortabel plaatsnemen, met extra opbergruimte onder de stoelen op de tweede rij. Compleet met een geavanceerd 17-inch touchscreen met een geheel nieuwe, aangepaste gebruikersinterface. Van robuust tot verfijnd, Cybertruck is volledig aanpasbaar aan de behoeften van zijn eigenaar.

Tesla Cybertruck komt in drie varianten: Enkele motor achterwielaandrijving, Dubbele motor met vierwielaandrijving en Tri-motor vierwielaandrijving. De Single Motor RWD mag 3.400 kilo trekken en heeft een bereik van ongeveer 400 kilometer. Deze gaat in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De Dual Motor AWD mag 4.536 kilo trekken en kan zo’n 480 kilometer ver komen.

De meest krachtige aandrijflijn (de Tri-motor met all-wheel-drive) zorgt met het lage zwaartepunt voor een buitengewone tractiecontrole en koppel – waardoor acceleratie van 0 – 96 km / u in slechts 2,9 seconden en tot 500 mijl (ruim 800 kilometer) bereik mogelijk is. De sterkste variant kan tot wel 6.350 kilo trekken.

De Cybertruck kan thuis worden opgeladen en met Tesla’s netwerk van meer dan 14.000 superchargers, inclusief Tesla’s nieuwste V3-technologie, wat handig is voor lange afstanden en slepen. De Single Motor RWD Cybertruck is er vanaf 39.900 dollar, de Dual Motor AWD vanaf 49.900 dollar en de sterkste, de Tri-Motor AWD, vanaf 69.900 dollar. De eerste Cybertrucks worden eind 2021 geleverd, de Tri-Motor eind 2022.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf