Email
Facebook
Bericht ons

Ford heeft een prijskaartje gehangen aan de Nederlandse uitvoering van de Ranger Raptor. De stoerste en krachtigste versie van Europa’s meest verkochte pick-up is leverbaar vanaf € 49.075.

Speciaal voor Nederland
De Ranger Raptor wordt wereldwijd uitsluitend geleverd als 4-deurs Crew Cab. Om te voldoen aan de Nederlandse vereisten voor een bedrijfswagen op grijs kenteken wordt de Raptor speciaal voor onze markt omgebouwd. De belangrijkste modificaties zijn het verwijderen van de achterbank, het plaatsen van een unieke Raptor tussenwand met rooster, het creëren van een vlakke laadvloer in de cabine en het plaatsen van een Polyester glasslook-paneel in plaats van de linker achterruit. Deze 2-zits conversie biedt niet alleen een ruime laadbak, maar ook een grote en hoogwaardig afgewerkte ruimte waar voorheen de achterbank was gemonteerd.

Om die extra ruimte maximaal te benutten komt Ford Bedrijfswagens met twee tailormade interieurpakketten. De Lifestyle editie is er voor ondernemers die in het weekend op pad gaan om bijvoorbeeld te kiten of te mountainbiken. De Artisan editie richt zich op ondernemers die vooral op zoek zijn naar een functionele inrichting voor het vervoeren van gereedschappen.

Onverzettelijk én comfortabel
De door Ford Performance ontwikkelde Ranger Raptor wordt aangedreven door een 213 pk en 500 Nm sterke 2.0 liter EcoBlue BiTurbo dieselmotor die is gekoppeld aan de tientrapsautomaat van de F-150 Raptor.

Het ijzersterke chassis van de bruutste Ranger ooit is speciaal ontwikkeld om de zwaarste off-road situaties op hoge snelheden te doorstaan en is vervaardigd uit hoogwaardig staal. De raceophanging is gericht op hoge snelheden op de meest slechte terreinen en tegelijkertijd op maximale controle en comfort op de openbare weg. De speciale Fox Racing  dempers met Position Sensitive Damping bieden hogere dempingskrachten in ruige omstandigheden, en lagere dempingskrachten om op de weg soepeler te rijden.

De geavanceerde dempers met 46,6 mm zuigers worden ondersteund door aluminium stuurarmen, met speciale schokdempers aan de voorkant. De unieke achterwielophanging heeft schroefsets met een geïntegreerde watt-koppeling waardoor de as omhoog en omlaag kan bewegen met zeer weinig zijdelingse beweging. Het remsysteem bestaat uit remklauwen met dubbele zuigers en de BF Goodrich 285/70 R17 terreinbanden zijn exclusief voor dit model ontwikkeld.

Voor maximale prestaties op elk terrein is de Ranger Raptor voorzien van het intelligente Terrain Management System met zes verschillende modi, waaronder een unieke Baja-modus voor ultieme off-road prestaties bij hoge snelheden, zoals die voorkomen bij de legendarische Baja Desert Rally. De Raptor combineert zijn unieke DNA met de bekende Ranger-eigenschappen en heeft een trekvermogen van 2.500kg en een laadvermogen van 620kg.

Nu te bestellen in Nederland
De Ranger Raptor is vanaf nu te bestellen. Hij is leverbaar in Frozen White, Colorado Red, Absolute Black en, exclusief voor deze uitvoering, de kleuren Performance Blue en Conquer Grey. De vanafprijs voor deze aangepaste grijs kenteken uitvoering is € 49.075, inclusief ombouw. De prijs van de Lifestyle-pakket is € 1.595. De prijs van de Artisan-pakket is € 2.195.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf