Email
Facebook
Bericht ons

De Taycan Turbo S accelereert nu nog sneller. De sprint van nul naar 200 km/u is met ingeschakelde Launch Control nu mogelijk in 9,6 seconden, 0,2 seconden sneller dan voorheen. De kwartmijl wordt voltooid in 10,7 seconden (voorheen 10,8 seconden).

Porsche voert vanaf het nieuwe modeljaar in oktober tal van innovaties door voor de Taycan. De nieuwe Plug & Charge-functie maakt gemakkelijk opladen en betalen mogelijk zonder kaart of app. Zodra de laadkabel is aangesloten, communiceert de Taycan versleuteld met het Plug & Charge-compatibele laadstation. Het laadproces gebeurt vervolgens geheel automatisch, net als de betaling.

Andere nieuwe innovaties zijn onder meer voertuigfuncties die flexibel online zijn te bestellen (Functions on Demand, FoD), een gekleurd head-up display en een ingebouwde AC-lader met een laadvermogen tot 22 kW. Daarmee kan de accu ongeveer twee keer zo snel worden geladen als met de standaard 11 kW AC-lader. Deze optie is beschikbaar vanaf het einde van dit jaar. De adaptieve luchtvering krijgt in de toekomst een Smart Lift-functie. 

Een andere nieuwe functie is batterijbesparend opladen. Hiermee kan het laadvermogen bij geschikte laadstations – zoals de snellaadstations van Ionity – worden beperkt tot circa 200 kW, mocht er toch een langere pauze gepland staan. Dit verlengt de levensduur van de batterij en vermindert in het algemeen het vermogensverlies. De bestuurder kan de batterijbesparende oplaadfunctie op het centrale display selecteren. Gebeurt dit niet, dan is een laadvermogen tot 270 kW mogelijk op 800 volt hoogvoltage laadpalen.

De vernieuwde Porsche Taycan is vanaf half september te bestellen en staat vanaf half oktober bij de Nederlandse Porsche Centra.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf