Email
Facebook
Bericht ons

McLaren Automotive viert dit jaar een van de meest indrukwekkende autosportprestaties uit de geschiedenis van het merk – de overwinning tijdens de eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans – met een gelimiteerde oplage van de 720S coupé. Wereldwijd worden 50 exemplaren van de 720S Le Mans aangeboden. Hiervan zijn slechts 16 stuks beschikbaar voor de Europese markt.

De 720S Le Mans markeert het 25-jarig jubileum van de overwinning van de McLaren F1 GTR met startnummer #59 tijdens de wereldberoemde lange-afstandsrace in Frankrijk. In de handen van JJ Lehto, Yannick Dalmas en Masanori Sekiya werd nummer #59 op 18 juni 1995 afgevlagd. De drie andere deelnemende McLarens F1 GTR finishten in de top vijf. De winst in Le Mans verzekert McLaren van een ereplaats in de autosportgeschiedenis met klinkende overwinningen tijdens de klassieke Franse 24-uursrace, het Formule 1 wereldkampioenschap en de Indianapolis 500.

Om het exclusieve karakter van de 720S supersportauto naar nieuwe hoogten te brengen, is elke 720S Le Mans voorzien van een ‘McLaren 25 Anniversary Le Mans’ jubileumplaquette. Het chassisnummer begint met de cijfercombinatie ‘298’ als eerbetoon aan het aantal rondes dat de winnende F1 GTR in 1995 heeft afgelegd – precies een ronde meer dan de dichtstbijzijnde rivaal.

Klanten kunnen kiezen uit een selectie kleurcombinaties voor het exterieur en het interieur. De 720S Le Mans is herkenbaar aan een aantal unieke details:

Exterieur
Keuze uit twee lakkleuren – McLaren Orange of Sarthe Grey​. Onderzijde voorbumper, achterbumper en flanken uitgevoerd in Ueno Grey. Zijpaneel met ‘McLaren 25 Anniversary Le Mans’ logo. ​Hoogglans zwarte roof scoop en polycarbonaat achterruit. ​ Koolstofvezel voorspatborden met luchtopeningen. ​ Unieke vijfspaaks LM-wielen met ingegraveerd ‘Le Mans’-opschrift, in de stijl van de wielen van F1 GTR #59. In goudkleur uitgevoerde remzadels. ​ Contrasterende hoogglans zwartgelakte carrosseriedelen​.

​Interieur
Keuze uit twee maatwerkopties: zwart Alcantara met contrasterende accenten in McLaren Orange of Dove Grey. Koolstofvezel racestoelen.​ Hoofdsteunen met geborduurd ‘McLaren 25 Anniversary Le Mans’ logo.​ Stuurwiel met ’12 uur’ middenpuntmarkering, uitgevoerd in contrastkleur. McLaren Orange of Dove Grey Jublileumplaquette met ‘McLaren 25 anniversary Le Mans’ opschrift. Vloermatten met ‘McLaren 25 Anniversary Le Mans’ logo .​

De functionele roof scoop voorziet de aandrijflijn van extra koellucht en zorgt voor een betere afvoer van hete lucht – een ideale toevoeging voor circuitgebruik. De koolstofvezel voorspatborden met luchtopeningen verminderen de aërodynamische ‘lift’ van de roterende voorwielen en zorgen gelijktijdig voor gewichtsbesparing.

Eigenaren van een 720S Le Mans ervaren uit de eerste hand de prestaties van de 720 pk sterke M840T 4,0-liter McLaren middenmotor. De twinturbo V8 maakt een acceleratie mogelijk van 0-100 km/h in 2,9 seconden en van 0-200 km/h in 7,8 seconden. De onbegrensde topsnelheid is 341 km/h. Dankzij de koolstofvezel Monocage II carrosseriestructuur is de 720S de lichtste auto in zijn klasse, terwijl de Proactive Chassis Control II wielophanging bijdraagt aan ongeëvenaarde dynamische prestaties.

De McLaren 720S Le Mans kan worden uitgerust met een uitgebreide reeks fabrieksopties, waaronder de maatwerkopties van MSO Defined en MSO Bespoke. Naar wens kunnen de diffuser, de bovenkanten van de portieren, de aero bridge, de roof scoop, het achterdek en de service cover worden uitgevoerd in hoogglans zwart koolstofvezel. 

Daarnaast zijn drie aanvullende exterieurpakketten beschikbaar met in hoogglans zwart visueel koolstofvezel uitgevoerde luchtinlaten (voorkant, frontpaneel, dak en achterspatborden), buitenspiegels, frontsplitter en de onderkant van de achterbumper.

Voor circuitgebruik en extra toegevoegde autosportsfeer zorgen de optionele titanium gordelbevestigingsbeugel en de zespunts racegordels van MSO Defined. Andere interieuropties zijn satijnglans visueel koolstofvezelafwerking voor de luchtuitstroomopeningen, de verlengde schakelpaddles en de dorpelsierlijsten met McLaren-opschrift. Voor het interieur zijn twee aanvullende optiepakketten met satijnglans visueel koolstofvezel details beschikbaar.

In Nederland is de McLaren 720S Le Mans per direct te bestellen bij McLaren-dealer Louwman Exclusive in Utrecht. De vanafprijs is 357.006 euro. De eerste exemplaren van de 720S Le Mans worden afgeleverd vanaf september.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf