Email
Facebook
Bericht ons

Automobili Lamborghini presenteert zijn nieuwe concept car, de Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo, voorafgaand aan de Wereldfinale van de FIA ​​gecertificeerde Gran Turismo-kampioenschappen 2019 in Monte Carlo, Monaco.

De Lambo V12 Vision GT is een zeer visionair concept dat de nadruk legt op ‘leuk om te rijden’ in de digitale omgeving van de iconische racegame Gran Turismo Sport voor Sony PlayStation 4, waar het vanaf het voorjaar van 2020 vrijwel beschikbaar zal zijn.

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Lamborghini merkt op: “Lamborghini is een heel jong merk, en daarom zijn we vandaag hier om onze nieuwste virtuele visie te presenteren in de vorm van een echt model, met een zeer futuristisch en cool ontwerp waar de jonge generatie liefhebbers van racegames en supersportwagens van kunnen genieten.” De Lambo V12 Vision GT heeft een zeer opwindend ontwerp geproduceerd door Lamborghini’s Centro Stile in Sant’Agata Bolognese.

Het is een eenzitter die in zijn virtuele vorm de aandrijflijn van de Lamborghini Sián FKP 37 gebruikt. Het ontwerp bouwt voort op historisch Lamborghini ontwerp-DNA, waardoor het potentieel van de ontwerptaal op een zeer futuristische manier wordt uitgebreid. Gericht op de enkele middellijn, het iconische silhouet van alle Lamborghini-modellen, benadrukt het een lay-out met één zitplaats die is ontworpen voor een racespel waarbij een passagier niet nodig is. Het krachtige algehele ontwerp van de concept car is gewijd aan geavanceerde aerodynamica. Een grote vleugel met een aanzienlijk Y-achterlicht domineert de achterzijde.

Alle elementen zijn ontworpen als hoogwaardige oppervlakken, een integratie van ontwerp en aerodynamica. Het hoofdgedeelte is losgekoppeld van de spatborden en het op zeshoeken geïnspireerde thema in de zijruiten is geïnspireerd op de Lamborghini Marzal uit 1968.

De Lambo V12 Vision GT gebruikt de typische Lamborghini Y-handtekening voor zowel voorlichten als achterlichten. Een visionair concept vereist een interieurontwerp dat zijn tijd ver vooruit is.


De bestuurder komt de cabine binnen als een straaljagerpiloot, vanaf de voorkant van de auto. De belangrijkste bedieningselementen bevinden zich binnen het futuristische stuurwiel en alle bestuurdersinformatie wordt vrijwel voor de bestuurder geprojecteerd.

“De Lambo V12 Vision Gran Turismo is gemaakt om de ultieme virtuele auto te bieden voor jonge fans en gamers, die zeer enthousiast zijn over Lamborghini en haar futuristische ambities,” zei Mitja Borkert, hoofd van Lamborghini Centro Stile.

“Het is een kans voor het ontwerptalent binnen Lamborghini om zijn vleugels uit te strekken en een auto te visualiseren die, net als elke Lamborghini, een ommekeer en de beste rijervaring is, maar ook weerspiegelt Lamborghini’s duw op toekomstige technologieën, met name in de arena van lichtgewicht materialen en hybridisatie. ”

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf