Email
Facebook
Bericht ons

Het Londense Jack Barclay Bentley heeft de krachten gebundeld met de wereldberoemde IJslandse kunstenaar, Katrin Fridriks, en JD Malat Gallery om een ​​totaal uniek kunstwerk te creëren: een Bentley Continental GT gekleed in een stuk uit Fridriks’ show, “Speed ​​of Light – Commander”.
 

Deze met de hand bewerkte Bentley Continental GT is getransformeerd met een ontwerp in de onnavolgbare stijl van Fridriks, die de auto doordrenkt met een gevoel van snelheid en beweging, zelfs in rust. Het Continental GT-kunstwerk is uniek en alleen beschikbaar voor één koper.

Tot 7 oktober is de auto te zien in Jack Barclay Bentley, en vervolgens voor speciale evenementen in de JD Malat Gallery (ook in Londen’s Mayfair gesitueerd, een chique wijk naast het groene Hyde Park), brengt het kunstwerk van Continental GT een van de oudste instellingen van Mayfair en een van de jongste samen. Jack Barclay Bentley – ’s werelds oudste Bentley-dealer – viert dit jaar zijn 92e jaar in Mayfair, terwijl de JD Malat Gallery zijn eerste verjaardag viert.

Eerder dit jaar organiseerde Fridriks haar eerste solotentoonstelling in JD Malat Gallery, waarbij ze een onbekende frequentie tussen de kleuren zwart en wit onderzocht, en een uitgestrektheid blootlegt die Fridriks beschrijft als het grijze gebied. Voor deze auto en haar bredere ‘Speed ​​of Light – Commander’ show combineerde Fridriks dit grijze gebied met een van haar andere handelsmerken: snelheid – en met name de “koningin van alle snelheden”: de snelheid van het licht.

Gebruikmakend van een uitzonderlijk beperkt kleurenpalet tussen zwart en wit, laat de interventie van de kunstenaar de gedurfde, handgemaakte lijnen van de auto door haar energieke vloeibare vormen komen. De abstracte organische vormen toegepast op het elegante oppervlak van het krachtige voertuig volgen zijn onberispelijke #ontwerp, met nadruk op zijn ruwe prestaties en beweging. Beginnend met harmonieuze vloeiende strepen aan de voorkant en versnellend naar spetterende verf aan de achterkant, biedt ze een ander en uniek uiterlijk van de auto, afhankelijk van de verscheidenheid aan kijkpunten. In staat om de beweging van verf in nanoseconden vast te leggen, is de precisie van haar creatieve proces een uitbreiding van de verfijnde techniek en het ambacht in elke Continental GT.

Het Continental GT-kunstwerk is tot 7 oktober te zien in Jack Barclay Bentley, nadat het door Katrin zelf is onthuld en ondertekend. De auto blijft in Jack Barclay Bentley naast een aantal andere kunstwerken van Katrin, voordat hij net om de hoek naar de JD Malat Gallery gaat voor een aantal speciale evenementen.

Katrin Fridriks legt uit: “Ik ben zo enthousiast over de samenwerking met Jack Barclay Bentley om dit unieke automotive-kunstwerk te maken. Het is het perfecte huwelijk tussen de hoekstenen van mijn kunst – het vastleggen van snelheid en energie, ontwerp, vakmanschap, precisie en een streven naar uitmuntendheid.”

Jack Barclay Bentley, nu beheerd door de HR Owen Group, is een belangrijk onderdeel van de Bentley-geschiedenis die prachtig bewaard is gebleven. Onlangs onderworpen aan een renovatie van meerdere miljoenen ponden, heeft de Jack Barclay-dealer veel van zijn originele design-kenmerken, waaronder de vloer van het schaakbord, bewegwijzering in art-decostijl en sierlijke ingang behouden.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf