Email
Facebook
Bericht ons

Sensatiezoekers en fans van elektrische voertuigen kunnen nu de sportwagenprestaties van de i-Pace ervaren op het meest veeleisende racecircuit ter wereld, mét een professionele bestuurder achter het stuur. Jaguar is de eerste fabrikant die klanten een volledig elektrische RACE eTAXI-ervaring biedt rond de legendarische Nürburgring Nordschleife. Het nul emissie-model gaat van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden dankzij de geavanceerde 90 kWh lithium-ionbatterij, die 400 pk (294 kW) en 696 Nm koppel ontwikkelt, en heeft een (volgens de WLTP-cyclus gemeten) bereik tot 470 kilometer.

De krachtige SUV zal zich thuis voelen in alle weersomstandigheden rond de 20,8 kilometer lange en 73 bochten tellende Nordschleife, dankzij de dynamische handling en vierwielaandrijving; de uitstootvrije i-Pace – die de prijs won voor World Green Car of the Year 2019 – zal kunnen omgaan met alle omstandigheden die het circuit dat bekend staat als de ‘Groene Hel’ te bieden heeft.

De introductie van de eerste volledig elektrische RACE eTAXI is een nieuwe stap in de elektrificatiestrategie van Jaguar, omdat op deze manier meer mensen de bekroonde i-Pace van Jaguar zélf uit de eerste hand kunnen ervaren.

Jaguar is geen onbekende voor elektrische racewagens, met het Jaguar Racing-team van Panasonic dat zich voorbereidt op een vierde seizoen in de Formule E. Jaguar heeft ook het inaugurele seizoen van de Jaguar i-Pace eTROPHY voltooid, de eerste volledig elektrische één-merk competitie van zijn soort in de wereld, met een raster van i-Pace-racers die dicht bij de productieversie staan.
 
Ga voor meer informatie én om de Jaguar i-Pace-ervaring zélf te boeken naar https://www.jaguar.de/jaguar-live/race-taxi.html

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf