Email
Facebook
Bericht ons

Jaguar heeft samen met Canon Europe de dynamiek van de Jaguar F‑PACE vastgelegd op film met een uitzonderlijk hoge beeldresolutie van 5,9 K. Daarvoor werd de nieuwste cameratechnologie gebruikt in de vorm van de Canon EOS C500 Mark II-camera, die hiermee ook zijn debuut maakte in professionele handen.

 

In de film is het modellengamma van de luxueuze en sportieve Jaguar F‑PACE te zien, inclusief de SVR met zijn V8-motor met supercharger en 404 kW (550 pk) vermogen. De dynamiek van de F‑PACE SVR met zijn speciaal afgestemde onderstel komt uiterst gedetailleerd in beeld, op de wegen met talloze haarspeldbochten rond het dorp Velefique in het zuiden van Spanje. De krachtige SVR accelereert in slechts 4,3 seconden van 0 naar 100 km/uur.

Voor de film heeft Canon de Jaguar F‑PACE uitgerust met een op afstand te bedienen geavanceerde camera-arm waarop de nieuwste Canon EOS-camera is gemonteerd. De carrosserie van de Jaguar werd gewrapt in matzwarte folie om storende reflecties in de lak van de gefilmde auto’s tijdens de opnamen te voorkomen.

 

Andy Hunt Cooke, Jaguar Global Brand Communications-functionaris, zegt: “Het filmen van een technologisch geavanceerde en krachtige SUV zoals de F‑PACE vereist een ultramodern camerasysteem. Het is een voorrecht voor Jaguar om de eerste autofabrikant te zijn die het nieuwe Cinema EOS-systeem op de proef stelt film vangt echt het dynamische karakter en het luxueuze interieur van de bekroonde F-PACE performance SUV. ”

De professionele camera blinkt uit door de vele instellingen voor zeer uiteenlopende filmopdrachten. Rijders van de Jaguar F‑PACE kunnen eveneens kiezen uit vele mogelijkheden om de auto af te stemmen op hun persoonlijke voorkeuren. Jaguars Configurable Dynamics is intuïtieve technologie die de bestuurder keuze biedt uit de rijmodi Normal en Sports voor de demping, het gaspedaal, de transmissie en de besturing. De Jaguar F‑PACE is voorzien van voorwielophanging met dubbele wieldraagarmen en Jaguars Integral Link-achterwielophanging. Daarmee heeft de F‑PACE een dynamische, comfortabele wegligging – essentieel voor een camera-auto die op de bochtige wegen stabiele beelden moet leveren.

 

Het Advanced Electronic Image Stabilisation-systeem van de Canon EOS C500 Mark II met de Dual Pixel Auto Focus-functie zorgen ervoor dat beide SUV’s van Jaguar perfect in beeld blijven gedurende de filmopnamen met de camera aan de zeer beweeglijke arm. De nieuwe Canon-camera heeft een beeldresolutie van maar liefst 5,9 K en kan per seconde tot wel zestig beelden maken. Als de Jaguar F‑PACE SVR op topsnelheid (283 km/uur) rijdt, legt hij per seconde 78,7 meter af. Dat betekend dat de performance SUV per beeldje dat de geavanceerde camera opneemt, ongeveer 1,31 meter aflegt.

De Jaguar F‑PACE is leverbaar vanaf € 65.050,-. De supersportieve SVR is er vanaf € 167.050,-. De auto is te configureren op www.jaguar.nl. Bekijk de opnamen achter de schermen van de Jaguar F‑PACE met de nieuwe Canon EOS-systeemcamera hieronder.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf