Email
Facebook
Bericht ons

Maserati zet opnieuw een belangrijke stap op weg naar een nieuw hoofdstuk in zijn historie. Het merk onthult de speciale GranTurismo Zéda, die het einde van de Maserati GranTurismo-productie markeert. De presentatie van de nieuwe auto valt samen met de recente aankondiging dat het merk zich nadrukkelijk gaat focussen op innovatie, elektrificatie en autonoom rijden.

GranTurismo Zéda: ‘Z’ anticipeert op nieuwe GranTurismo
Maserati onthult een jubileummodel dat in de startblokken staat voor een toer rond de wereld, anticiperend op de komst van een nieuwe GranTurismo. De GranTurismo Zéda slaat daarmee een brug tussen het verleden, het heden en de toekomst van het merk. Het unieke model – voorzien van futuristische exterieurtinten die ontworpen zijn door het Centro Stile Maserati – vertelt het verhaal van de start van een nieuw tijdperk via kleuren en materialen. Uiterlijk verandert de kleurschakering van een licht matte tint naar een diep metallic-effect. De middensectie voegt daar nog een extra dimensie aan toe, met een verdieping naar een Maserati-blauwe teint. Die blauwe kleur vloeit vervolgens verder door in uiteenlopende schakeringen, waardoor de kleur tot leven lijkt te komen.

Het einde van de productie van de Maserati GranTurismo en GranCabrio markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de fabriek in Modena. Daar is Maserati al begonnen met het updaten van de productielijn, als onderdeel van een totale renovatie die de fabriek klaarstoomt voor de bouw van het nieuwe supersportwagenmodel: een high-performance auto met state-of-the art technologie die naar verwachting in 2020 wordt geïntroduceerd. Daarnaast is Maserati gestart met de bouw van een compleet nieuwe lakstraat, voorzien van milieuvriendelijke en innovatieve technologieën en een compleet nieuw design dat klanten in staat stelt hun auto’s tijdens het spuitproces te volgen.

Maserati GranTurismo: sinds 2007 de GranTurismo onder de GT’s
De GranTurismo, die in 2007 op de internationale autoshow van Genève werd gepresenteerd, is een mijlpaal in de historie van Maserati. Deze vierpersoons, tweedeurs coupé met het klassieke design van Pininfarina en de natuurlijk aangezogen achtcilindermotor, werd de moderne interpretatie van de Maserati A6 1500 uit 1947. Gaandeweg de jaren groeide de GranTurismo uit tot één van de meest tot de verbeelding sprekende auto’s ooit door Maserati gebouwd. In 2009 debuteerde de GranCabrio op de internationale autoshow van Frankfurt

 

Na diverse updates volgde per Modeljaar 2018 de laatste uitvoering van de GranTurismo, waarbij een efficiënte restyling zorgde voor een verbeterde aerodynamica en ergonomie, evenals nieuwe infotainmentsystemen. Deze versie van de iconische coupé was in 16 exterieurkleuren leverbaar, met een keuze uit 14 lichtmetalen velgen in zes verschillende designs, negen kleuropties voor de remklauwen plus Exterior Carbon- en Exterior Body Colour-pakketten. De Modeljaar 2018 GranTurismo en GranCabrio waren beschikbaar in twee krachtige, onderscheidende uitvoeringen: Sport en MC (Maserati Corse). Gezamenlijk zorgden al deze individuele opties voor meer dan 400.000 verschillende configuraties.

De Maserati GranTurismo vertegenwoordigde de maximale expressie van het GT-karakter van het merk, dankzij de charismatische 4,7-liter V8-motor van Ferrari met 460 pk bij 7.000 tpm en een maximumkoppel van 520 Nm bij 4.750 tpm. Tussen 2007 en de dag van vandaag schreven de GranTurismo en GranCabrio tal van successen op hun naam. Er werden wereldwijd meer dan 40.000 exemplaren van de iconische auto’s verkocht: 28.805 GranTurismo’s en 11.715 GranCabrio’s.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf