Email
Facebook
Bericht ons

Met de komende races op de Nürburgring zal het Duitse Touring Car Masters (DTM) seizoen eindelijk zijn beslissende fase bereiken. Bovendien kunnen bezoekers tijdens het DTM-weekend van 13 tot 15 september 2019 een verdere attractie verwachten: de BMW M4 Edition M Heritage maakt zijn werelddebuut op het legendarische circuit in de Eifel. De speciale editie van de BMW M4 Coupé, die de basis vormt van de M4 DTM van BMW M Motorsport, fascineert met een exclusief exterieur en interieur die de indrukwekkende traditie van de krachtige racewagens weerspiegelen. De M4 Edition M Heritage, aangedreven door de 450 pk sterke zes-in-lijnmotor met M TwinPower Turbo-technologie, wordt tussen november 2019 en april 2020 wereldwijd geproduceerd en verkocht als een editie-model beperkt tot 750 eenheden.

Lichtblauw, donkerblauw en rood – dit zijn de kleuren waarmee motorsportfans onmiddellijk het BMW M GmbH-logo herkennen. Direct na de oprichting van BMW Motorsport GmbH in 1972, sierden de karakteristieke kleuren deze racewagens al, die gebaseerd waren op de BMW 3.0 CSL en zeer succesvol werden in touring car racing. Sindsdien staan ​​de kenmerkende strepen in de drie klassieke BMW M GmbH-kleuren voor opwindende prestaties en een exclusief ontwerp, ook onderweg. De BMW M4 Edition M Heritage neemt deze onmiskenbare kleurencombinatie over op unieke exterieur- en interieurkenmerken. Er is een keuze uit drie carrosseriekleuren: Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic en Imola Red.

Bovendien heeft het met koolstofvezel versterkte kunststof dak van de tweezitter een opvallende decoratieve strook in de BMW M kleuren, die in de fabriek in het CFRP-composiet is geïntegreerd met behulp van een speciaal productieproces. Even zo uniek zijn de gesmede, 20-inch M lichtmetalen velgen met de matte kleur Orbit Grey.

Het interieur van het editie-model wordt ook gekenmerkt door een exclusieve selectie kleuren en materialen. Het spectrum van uitrusting omvat modelspecifieke volledig lederen M-stoelen in een tweekleurig ontwerp en met prominente openingen in het gebied van de rugleuningen. Elke stoelkleur is gericht op de buitenverf en wordt aangevuld met deels tweekleurige contraststiksels.

In combinatie met de buitenkleuren Laguna Seca Blue en Velvet Blue metallic, zijn de stoelen uitgevoerd in Silverstone / Black met turquoise stiksel of respectievelijk Velvet Blue en Orange. Met de buitenafwerking Imola Red komen de zitkleuren Rood en Zwart overeen met geel en rood contraststiksel.

Het aantrekkelijke en exclusieve kleurenschema gaat verder met interieurstrips in carbon die exclusief zijn ontworpen voor de BMW M4 Edition M Heritage en waarvan de carbonfiber-structuur het streepontwerp met de drie karakteristieke M-kleuren bevat. Zowel de sierlijsten aan de binnenkant als de dorpels dragen emblemen met de opdruk “Edition /// M Heritage” en “1/750” als een indicatie van de beperkte editie van dit model. Het opschrift “/// M Heritage” – respectievelijk in turkoois, oranje of rood – is ook te vinden op de voorste hoofdsteunen.

De BMW M4 Edition M Heritage biedt een bijzonder exclusieve gelegenheid om de rijeigenschappen van een high-performance sportwagen te ervaren, gekenmerkt door dynamiek, behendigheid en precisie. Tegelijkertijd zet BMW M GmbH met dit model de traditie van exclusieve speciale edities voort, een traditie die nu al meerdere generaties wordt gecultiveerd. Ze weerspiegelen het enthousiasme voor uitzonderlijke sportieve successen of het bewustzijn van de geschiedenis van geselecteerde modellen, waarvan er in de loop van de tijd veel gewilde collectorsitems zijn geworden.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf