Email
Facebook
Bericht ons

Sportwagenlegende Joop Donkervoort verrast zijn klanten op zijn eigen verjaardag, geheel op z’n Donkervoorts, met de aankondiging van de nieuwe D8 GTO-JD70. De Nederlandse supercarontwerper is 22 augustus 70 geworden, en dat wordt bij Donkervoort Automobielen in stijl gevierd met een superlicht en razendsnel eerbetoon waar zowel nieuwe als trouwe vaste klanten van zullen profiteren.
 
De JD70, voorzien van een geoptimaliseerde versie van de ijzersterke Audi Sport 2,5 L vijfcilinder turbomotor, weegt nog geen 700 kg en is geschikt voor zowel de openbare weg als het circuit.
 

De prestatiecijfers voor de JD70, met een vanafprijs van € 163.636,36, worden later bekendgemaakt, in de aanloop naar de releasedatum in het voorjaar van 2020. Er worden slechts zeventig JD70’s gebouwd: één voor elk levensjaar van Joop (tot nu toe).
 

Donkervoort gaf zijn team in Lelystad de opdracht om, als eerbetoon aan de oprichter van het 41 jaar oude bedrijf, de innovatieve JD70 te ontwikkelen, waarin Joops liefde voor pure rijkunst en rauwe emoties maximaal tot uitdrukking komt.
 

De JD70 bouwt voort op de D8 GTO-serie, die de fantastische supercarprestaties van Donkervoort tot ongekende hoogtes bracht en zowel speciale race- en circuitauto’s alsook comfortabelere touringedities voortbracht.
 

Door de ingenieuze lichtgewicht EX-CORE® koolstofvezeltechnologie, waarvoor het bedrijf zelfs een innovatiesubsidie van de Europese Unie ontving, weegt de JD70 nog geen 700 kg.
 

Dankzij EX-CORE® is de JD70 niet alleen verbluffend licht, maar ook supersterk, en voldoet hij volledig aan de veiligheidseisen in het kader van de European Community’s Small Series typegoedkeuring. Bovendien is hij schoon genoeg om ruimschoots te voldoen aan de EU6D-temp emissieregels.

De Donkervoort D8 GTO-JD70 gaat in tegen de algemene trend op het gebied van sportwagens, met een minimum aan elektronische hulpmiddelen en een maximum aan uitdaging, betrokkenheid en pure rijervaring voor de bestuurder, zonder daarbij afbreuk te doen aan comfort.
 

Het is een de ultieme sportwagen voor mensen die met weemoed terugdenken aan de dagen waarin hun zintuigen tijdens het autorijden geprikkeld werden. Voor echte rijders die op zoek zijn naar een pure en ongefilterde rijbeleving, met als eindresultaat een onafscheidelijke band met hun bolide.
 

Net als alle andere Donkervoorts, zal ook de JD70 de deur openzetten naar een grote variatie aan Owner Events als track days, rijvaardigheidstrainingen, tours en reizen en – letterlijk en figuurlijk – de toetreding tot de Donkervoort-familie.
 

De JD70 zal worden geleverd in 2020 en 2021. De nieuwe supercar kan vanaf heden worden gereserveerd bij Donkervoort.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf