Email
Facebook
Bericht ons

DS 9 is een geheel nieuwe grote salon voor de wereldwijde markt. Zeer geavanceerd en boordevol technologie, belichaamt DS 9 de DS Franse uitmuntendheid in een snel evoluerende automarkt. Gezegend met E-TENSE plug-in hybride stroom, is DS 9 bedoeld om te voldoen aan toekomstige wereldwijde en lokale wetgeving, zodat kan worden gereden zonder CO2-uitstoot.

 

Na DS 7 CROSSBACK en DS 3 CROSSBACK is dit een grote, stijlvolle sedan om de line-up van het nieuwe Franse premiummerk te leiden. Met DS 9 benadrukt DS Automobiles zijn expertise, ontwerp, verfijning en technologie met een wereldwijde visie.

Elegantie met een slank silhouet
Met een lengte van 4,93 meter, een breedte van 1,85 meter en grote wielen met een diameter van 690 mm is de DS 9 opvallender dan andere saloons in zijn klasse. Het maakt gebruik van een nieuwe versie van de EMP2-architectuur (Efficient Modular Platform 2) met een langere wielbasis die nog niet eerder in een sedan werd gebruikt, wat de passagiersruimte achterin enorm ten goede komt. Het ontwerp heeft een slank silhouet met een steile achterruit.

 

Met een knipoog naar de originele 1955 DS heeft de DS 9 ook kegelvormen aan de buitenranden van het dak. Geïnspireerd door de legendarische saloon, zijn de kegels hervormd om gloednieuwe achterlichten te huisvesten, wat de aanwezigheid van DS 9 aangeeft. Aan de achterkant vinden we laterale sabels, die hulde brengen aan de ontwerpelementen van de grote Franse koetsbouwers uit de jaren 1930. Het elegant dunne derde remlicht zorgt ervoor dat de achterkant breder lijkt en vergroot het visuele effect van de achterruit.

Post-production : Astuce Productions

E-TENSE: de kracht en het comfort van hybride tot 360 pk
In eerste instantie zal DS 9 worden aangeboden met een nieuwe E-TENSE plug-in hybride aandrijflijn bestaande uit een PureTech turbomotor met een elektromotor gecombineerd om 225 pk in te zetten en in staat te zijn om tussen 40 en 50 kilometer (volgens de WLTP-meetmethode) te rijden met gratis emissiemodus van een batterij van 11,9 kWh.

 

De elektromotor, via een achttraps automatische versnellingsbak, kan een maximaal vermogen van 80 kW (110 pk) en 320 Nm gebruiken. Het wordt gebruikt om vanuit stilstand weg te rijden, versnelling bij elke snelheid te stimuleren en voor het rijden in nulemissiemodus tot 135 km / u / 84 mph. De elektrische modus wordt altijd automatisch geselecteerd bij het opstarten om de efficiëntie te maximaliseren. Het wordt aangevuld met een hybride modus, ontworpen om de verschillende soorten energie automatisch te regelen door 100% elektrisch, 100% benzine te rijden of de twee te combineren als de situatie dit vereist.

 

DS 9 maakt gebruik van een energie terugwinningssysteem dat de batterij opnieuw oplaadt in vertragings- of remfasen, versterkt met een verbeterde remfunctie die is geselecteerd door de versnellingshendel terug te trekken en weergegeven als ‘B’. Met de ingebouwde lader van 7,4 kW kan de batterij worden opgeladen in 1 uur en 30 minuten vanuit thuis- of openbare oplaadpunten met de standaard meegeleverde kabel.

Een reeks bestaande uit E-TENSE en benzinemacht
De line-up wordt binnenkort aangevuld met nog twee E-TENSE power-units – de eerste met 250 pk, tweewielaandrijving plus een groter bereikvermogen, en de tweede – met 360 pk en intelligente vierwielaandrijving. Een 225pk pure PureTech-benzinemotor is ook beschikbaar. Alle modellen zijn uitgerust met een soepele en snel veranderende automatische versnellingsbak met acht versnellingen.

DS LOUNGE: de savoir-faire van Franse luxe maakt reizen een heerlijke ervaring
Wat als het comfort op de achterbank hetzelfde was als dat voorin? Met DS LOUNGE biedt DS Automobiles eersteklas expertise aan inzittenden van de DS 9.

 

De verfijning van hoogwaardige materialen geïntegreerd op wijd open oppervlakken, met een dashboard volledig omhuld met Nappa Leather en het horlogebandontwerp van de stoelen vult de zorg aan die aan elk detail is besteed. De kristalvormige aanraakgevoelige knoppen, de Alcantara® die de dakbekleding en de zonnekleppen bedekt, en deurgrepen die met de hand in leer zijn gewikkeld, nodigen u uit om ze aan te raken en te waarderen of te voelen.

Post-production : Astuce Productions

Personaliseer met ‘DS Inspirations’
Dit eersteklas comfort wordt ook aangetoond door de personalisatie van ‘DS Inspirations’. Elk interieurthema, genoemd naar beroemde wijken in Parijs, heeft zijn eigen karakter met stoelen in leder of Alcantara®. Deze kenmerkende reeks wordt ook aangeboden met verstelbare, veelkleurige omgevingsverlichting met acht kleurtinten die zijn ontworpen om een ​​gezellige sfeer te geven en een stuurwiel dat volledig is bedekt met Art Rubis-leer.

 

Aandacht voor detail, geproduceerd door nauwkeurig vakmanschap, maakt deel uit van het Franse savoir-faire. De kristalvormige aanraakgevoelige bedieningselementen, de ‘Pearl Stitching’ benadrukken smaakvol het ontwerp van de stoelbekleding, de bekleding van het dashboard en de deurpanelen zijn hier verdere voorbeelden van. De bedieningselementen op de middenconsole zijn afgewerkt met ‘Clous de Paris’ guillochage, de iconische handtekening van mooie Franse uurwerken, herhaald door het 180O roterende B.R.M uurwerk boven op het dashboard.

 

DS ACTIVE SCAN Ophanging
Met DS ACTIVE SCAN SUSPENSION scant een camera de weg, nemen niveausensoren, versnellingsmeters en aandrijfsensoren elke beweging op en bereidt het systeem de demping van elk wiel voor op imperfecties op de weg om de veiligheid, sereniteit te verbeteren en biedt rijcomfort zonder weerga. Deze 21st Century DS-ophanging combineert het gedempte comfort van een prestigieuze salon met de dynamiek van een Grand Touring-coupé.

 

Naast DS LOUNGE, dat al een benchmark in zijn klasse is, profiteert DS 9 van de nieuwste technologie, een kwaliteit van andere modellen in de DS-reeks.

Een markt die nog steeds groeit
DS 9 is gemaakt in Frankrijk en geproduceerd in China. Het is een auto die over de hele wereld wordt verkocht en de verkoop begint in de tweede helft van 2020.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf