Email
Facebook
Bericht ons

Leusden – Bentley Motorsport zet een geprepareerde Continental GT in tijdens de GP Ice Race 2020 in Zell am See. Nadat Bentley in 2007 en 2011 Ice Speed records binnenhaalde, is de Continental GT met zijn W12-motor klaar om de kleuren van het merk te verdedigen tijdens het spectaculaire ijsrace-event in Oostenrijk.

De Ice Race Continental GT is uitgevoerd in dezelfde kleuren als de recordauto waarmee Bentley vorig jaar de Pikes Peak International Hill Climb reed. Beide auto’s hebben ook dezelfde W12 twin-turbo TSI-motor. De 6,0-liter motor levert 626 pk en 900 Nm koppel, accelereert in 3,7 seconden naar de 100 km/u en bereikt een top van 333 km/u. Het onderstel is speciaal op de gladde ijsomstandigheden in Zell am See aangepast.

Junior World Rally Championship-coureur Catie Munnings zit in Zell am See achter het stuur van de Bentley Continental GT. Zij is de eerste vrouwelijke coureur van deze tijd die competitief racet voor Bentley Motorsport. Ze was verbaasd over de lichtvoetigheid van de Bentley. “Hij danst als een lichtgewicht rallyauto. Ik kan niet wachten om er tijdens dit iconisch evenement mee te racen.”

De geprepareerde Bentley is nagenoeg gelijk aan de productieversie, maar heeft een aantal minimale wijzigingen, onder meer op het gebied van de veiligheid. Zo heeft de Continental GT een rolkooi achterin, een on-board brandblussysteem, racestoelen en speciale gordels. Afwijkend van de standaard versie heeft deze Continental GT verder nog een grotere rijhoogte voor meer bodemvrijheid, een 15 millimeter grotere spoorbreedte, speciale Pirelli Scorpion-noppenbanden, afwijkende verlichting en een aangepast uitlaatsysteem van Akrapovič. Op het dak ligt een op maat gemaakt roofrack waarop de gelimiteerde Bentley Centenary Edition ski’s van skifabrikant Bomber gemonteerd kunnen worden.

De Oostenrijkse ijsrace werd in 1937 voor het eerst gereden en werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Het evenement biedt een scala aan historische en moderne race- en rallyauto’s. Tijdens het weekend racen coureurs tegen elkaar in verschillende categorieën op een bevroren circuit van 600 meter lengte.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf