Email
Facebook
Bericht ons

Bentley introduceert een unieke, driedimensionale houtafwerking voor de achterportieren van de nieuwe Flying Spur. De inleg wordt gemaakt van massief Amerikaans walnoot- of kersenhout. Het opvallende 3D-diamantpatroon komt tot stand door een combinatie van vakmanschap en moderne technologie.

De 3D houten deurpanelen debuteerden in het studiemodel EXP 10 Speed 6. Enthousiaste reacties van het publiek hebben ertoe geleid dat ze nu als optie beschikbaar zijn via de Bentley Mulliner ‘Collections’. Het heeft de vakmensen van Bentley 18 maanden ontwikkelingstijd gekost om het ingewikkelde concept daadwerkelijk te kunnen realiseren.

Handwerk en moderne technologie
De houten deurpanelen voor de nieuwe Flying Spur zijn typisch Bentley: bij de productie komen vakmanschap en moderne technologie samen. Elk 3D-deurpaneel wordt gemaakt van massief hout. Om het kenmerkende diamantpatroon te creëren, maken de houtbewerkers van Bentley gebruik van speciale freesmachines. De tolerantie van 0,1 mm (minder dan een haardikte) illustreert perfect hoe precies dit werk is. Elke uitsnede wordt handmatig afgewerkt. Een speciale open-porige lak vormt daarbij de finishing touch. Hierdoor komen de kleur en de nerf van het hout perfect naar voren.

Duurzaam hout met de perfecte kleur
Bentley maakt vooral vanwege de diepe kleuren gebruik van walnoot- en kersenhout uit Noord-Amerikaanse bossen. Het hout ondergaat een strenge selectieprocedure: voor het perfecte eindresultaat moet het bijvoorbeeld vrij zijn van noesten en harsresten. De winning van de houtsoorten is duurzaam: zowel kersen- als walnoothout is in overvloed beschikbaar. Bovendien groeien Amerikaanse bossen met kersen- en/of walnootbomen weelderig.

De ultieme Grand Touring sedan
Dankzij de verfijnde 3D-portierafwerking is Bentley in staat om een nog specialere en luxere ambiance voor de inzittenden van de nieuwe Flying Spur te creëren. Het driedimensionale diamantpatroon van het hout sluit namelijk perfect aan bij het eveneens in 3D uitgevoerde diamantpatroon van de lederen bekleding. Met deze nieuwe optie onderstreept de Flying Spur zijn status als ultieme Grand Touring sedan nog eens extra.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf