Email
Facebook
Bericht ons

De Bentley Bentayga Hybrid maakt zijn opwachting op de Europese markt. Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer (WLTP) is de handgebouwde SUV met plug-in hybridetechnologie de meest efficiënte Bentley ooit.

Met zijn plug-in hybridetechnologie is de Bentley Bentayga Hybrid bij uitstek een zeer comfortabele reisauto die stilte en rust combineert met efficiency. Na zijn verkoopstart in Noord-Amerika is de Bentayga Hybrid nu ook in Europa verkrijgbaar.

De Bentayga Hybrid is Bentley’s eerste stap naar een geëlektrificeerde toekomst. In 2023 heeft Bentley van elk model een variant met elektrische aandrijfvorm in het programma.

Hij combineert een 3,0-liter V6-turbomotor met een elektromotor die een maximum vermogen van 94 kW en een koppel van 400 Nm levert. Doordat het koppel direct beschikbaar is, wordt de vertraging van de turbo geëlimineerd. Het gecombineerde vermogen bedraagt 330 kW/449 pk, het gezamenlijke koppel 700 Nm. De Bentayga Hybrid heeft een topsnelheid van 254 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/h in 5,5 seconden.

De Bentayga Hybrid wordt geleverd met Intelligent Satellite Navigation. Deze berekent een route waarbij de energie van de hybride aandrijflijn zo efficiënt mogelijk wordt ingezet. De Bentayga Hybrid heeft drie rijprogramma’s: EV Drive voor volledig elektrische aandrijving, Hybrid Mode voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking tussen de benzine- en elektromotor en Hold Mode, waarin elektrische energie bewaard wordt voor de laatste kilometers tot de bestemming, bijvoorbeeld in de stad.

Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer (WLTP) en een gecombineerd verbruik van 3,5 l/100 km (WLTP) is de Bentayga Hybrid het meest efficiënte model dat Bentley tot nu toe heeft gebouwd. De auto heeft een totale actieradius van 747 kilometer en een elektrisch bereik van 39 kilometer (WLTP) op één acculading. Het accupakket kan in slechts 2,5 uur worden opgeladen.
 

De Nederlandse consumentenadviesprijs van de Bentley Bentayga Hybrid is € 182.473.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf