Email
Facebook
Bericht ons

Aan het einde van het vorige millennium begon Audi met de eerste RS 4 aan een doorlopend succesverhaal. 20 jaar later is de nieuwste, onlangs bijgewerkte versie te vinden op de meest prominente plekken van de dealers. Deze versie, net als de originele, is alleen beschikbaar als stationwagon (of Avant, zoals Audi ze noemt).

De standaardversie van het kleine broertje van de RS 6 kan zeker met de grote jongens spelen. Standaard levert de motor in de RS 4 een fijne 450 pk (331 kW) en 600 Nm. De ingenieurs van ABT Sportsline zagen echter nog meer potentieel in de 2,9-liter V6-motor. Dankzij de ABT Power Performance Upgrade levert het station nu een brute 510 pk (375 kW) en een maximaal koppel van 660 Nm.

Natuurlijk moet al deze kracht ook op de weg worden overgedragen. Om deze reden biedt ’s werelds grootste tuner van Audi- en VW-voertuigen zijn eigen hoogwaardige ABT-ophangingsset voor de Avant aan. En voor het betere bochtenwerk heeft ABT de ABT Sport Anti-Roll Bars klaarliggen.

Qua uiterlijk heeft de gefacelifte RS 4 nu een nieuwe voorkant: een breder en platter frame met één frame met een honingraatontwerp in glanzend zwart en grote zij-luchtinlaten. Ook is RS 4 aanzienlijk breder in vergelijking met de Audi A4 Avant – met 30 millimeter aan elke kant – die evenredig grotere wielen vereist. Ook hier kan het Beierse bedrijf helpen met een selectie in verschillende zwarttinten. De ABT Sportvelgen DR en FR zijn elk verkrijgbaar in 20-inch en mystiek zwart. Als alternatief is het model GR verkrijgbaar in glanzend zwart of mat zwart. De laatste is ook verkrijgbaar in 21-inch.

Ga naar de ABT Configurator voor een actueel overzicht en gedetailleerde informatie over de technische en esthetische componenten.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf