Email
Facebook
Bericht ons

Ondanks dat er een nieuwe Golf en de volledig nieuwe ID.3 klaar staan, betekent het niet dat de huidige modellen het niet goed doen. Volkswagen leverde deze week de honderdduizendste e-Golf in de Gläserne Manufaktur te Dresden. Het model werd in 2014 gelanceerd als het tweede elektrische voertuig van het merk Volkswagen na de e-up! in 2013. De e-Golf is een van de meest succesvolle elektrische voertuigen in Europa en is ook populair bij klanten in andere landen – waaronder de VS. De nieuwe ID.3 zal vanaf najaar 2020 in Dresden worden geassembleerd. Bovendien moet de locatie nog aantrekkelijker worden gemaakt als bestemming voor bezoekers en klanten.

 

Het jubileumvoertuig geschilderd in “Pure White” en werd overgedragen aan Maik Jaehde uit Landolfshausen, bij Hannover. Nadat hij zijn voertuig had opgehaald, kreeg hij een exclusieve rondleiding door de fabriek.

 

Holger B. Santel, hoofd verkoop en marketing Duitsland, zei: “De e-Golf is al meer dan vijf jaar onze ambassadeur voor e-mobiliteit. De mijlpaal van vandaag met 100.000 voertuigen is een bevestiging van het succes van de e-Golf bij het missie. Het speelt daarom een ​​belangrijke rol in de ommekeer van mobiliteit voor veel klanten en maakt de weg vrij voor de nieuwe ID.3. ”

 

Henning Schulzki, hoofd verkoop en marketing bij de Gläserne Manufaktur Dresden, voegde eraan toe: “De e-Golf heeft de Gläserne Manufaktur sinds 2017 tot een levendige etalage voor e-mobiliteit gemaakt. We zullen dit jaar meer dan 16.000 eenheden produceren – een recordhoogte. We zijn verheugd dit nieuwe record te hebben neergezet. ”

 

De productie van de e-Golf begon in 2014 in Wolfsburg. Vanwege de grote vraag is het model bovendien al meer dan twee en een half jaar in de Gläserne Manufaktur Dresden gebouwd. De nieuwe ID.3 zal vanaf de herfst in Dresden van de lopende band rollen. De serieproductie van het eerste model op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB) begon in november in Zwickau.

De functie van de Gläserne Manufaktur als afleverpunt voor voertuigen moet worden uitgebreid, met een specifieke focus op elektrische voertuigen. Momenteel worden er ongeveer 1.300 voertuigen per jaar overgedragen aan klanten in de hoofdstad van Saksen. Dit aantal zal de komende jaren aanzienlijk worden verhoogd.

 

Ongeveer 27.900 e-Golf werden van januari tot oktober 2019 wereldwijd aan klanten geleverd – met een jaarlevering in 2018 van in totaal 24.800. De vijf sterkste afzetmarkten dit jaar zijn Noorwegen, Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

 

De e-Golf heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en een WLTP-bereik van maximaal 230 kilometer.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf