Snel en groen nieuws vinden we bij de TU Delft. Onlangs waren we daar om kennis te maken met hun waterstofracer. Deze week duiken we dieper in de materie. Hoe (on)veilig is het racen met waterstof? Hoe hard gaat zo’n auto en hoe haal je de snelste rondetijd uit zo’n innovatieve race-auto? Racekampioen-van-weleer Allard Kalff gaat voor je op zoek naar de antwoorden.
Dreamteam Forze werd in 2007 tot leven geroepen om een positieve bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van de mobiliteitsindustrie. Met 50 gepassioneerde en getalenteerde studenten van de Technische Universiteit Delft bouwde Forze de eerste waterstof-elektrische raceauto ter wereld.
Het doel van dit team is het bevorderen van het gebruik van waterstoftechnologie in racen, om de potentie van waterstof als duurzame energiedrager van de toekomst te laten zien. Gedurende de twaalf jaar dat Forze bestaat, hebben ze acht auto’s gebouwd en meerdere geweldige dingen bereikt met deze auto’s, zoals het bouwen van de snelste waterstofraceauto ooit.
Op dit moment zijn de studenten druk bezig met het ontwikkelen van de volgende generatie waterstof-elektrische race auto: Forze IX. Benieuwd naar hoe dit gaat? Volg Forze dan op Social Media:
Instagram: @forze_delft
Facebook: @ForzeDelft
Twitter: @ForzeDelft
LinkedIn: @ForzeHydrogenElectricRacing
Meer informatie:
Forze Hydrogen Electric Racing
TU Delft