Email
Facebook
Bericht ons

Deze keer in Autowereld veel snel én groen nieuws!

Zo zijn we bij een groot internationaal persevenement van Toyota dat plaats vond in Nederland: het Kenshiki Forum 2020. Andreas Pol laat je een greep uit de hoogtepunten zien met daarin ook nieuws van Lexus! Je ziet auto’s op waterstof, hybrides, plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s, maar ook plannen voor een experimentele stad die draait op waterstof én snel nieuws in de vorm van een nieuwe Toyota Supra én een Toyota Yaris met rally-genen!

Ander snel en groen nieuws vinden we bij de TU Delft. Onlangs waren we daar om kennis te maken met hun waterstofracer. Deze week duiken we dieper in de materie. Hoe (on)veilig is het racen met waterstof? Hoe hard gaat zo’n auto en hoe haal je de snelste rondetijd uit zo’n innovatieve race-auto? Racekampioen-van-weleer Allard Kalff gaat voor je op zoek naar de antwoorden.

Stéphane Kox, die het circuit vaker ziet dan haar eigen huis, stapt aan boord van een auto met revolutionair nieuws onder de kap. Het is Mazda namelijk gelukt om een benzinemotor te maken, die werkt als een diesel. Volgens het merk moet hij het vermogen en de schone uitlaatgassen van een benzinemotor brengen, met het verbruik, de trekkracht en de respons van een diesel. Hoe pakken deze mooie beloften uit in de echte wereld? Aan boord van een Mazda 3 gaat Stéphane dat eens fijntjes uitproberen!

Daarnaast gaat Tom Coronel op pad met de nieuwe Škoda Scala, een auto die vol zit met allerlei handige gadgets voor je dagelijks leven, maar ook een auto die op papier erg veel te bieden heeft voor je werk- en privéleven. Hoe is dat in de praktijk? Gadgetfreak Tom gaat op onderzoek.

 

Meer informatie:
Toyota
Lexus
Forze Hydrogen Electric Racing
De Škoda Scala
De Mazda3

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf