Email
Facebook
Bericht ons

De Hyundai Santa Fe is onlangs vernieuwd. Hij is groter en beter dan ooit en nu zijn ook de motorisering en prijzen bekend van deze stoere SUV. In Nederland zal de vernieuwde Hyundai Santa Fe verkrijgbaar zijn met de krachtige 2.2 CRDi-dieselmotor met 147 kW (200 pk). Daarnaast is hij voorzien van tal van vernieuwingen, zowel wat betreft design als qua comfort, uitrusting en veiligheidstechnologieën. De prijzen van de Hyundai Santa Fe beginnen bij € 59.995,-.

 

De 2.2 CRDi-dieselmotor in de Hyundai Santa Fe is verder verbeterd en aangepast om te voldoen aan de laatste Euro 6d Temp-emissienormen. Dankzij een verbeterde verbranding en een minimale frictie in de aandrijflijn is het brandstofverbruik aanzienlijk teruggebracht. De 2.2 CRDi-dieselmotor levert 147 kW (200 pk) en 440 Nm koppel en is naar keuze te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuw ontwikkelde 8-traps automaat. Bovendien is er keuze uit voor- en vierwielaandrijving.

 

1,6 miljoen SUV’s verkocht

Sinds de lancering van de eerste Santa Fe in 2001 heeft Hyundai in Europa meer dan 1,6 miljoen SUV’s verkocht. Daarmee heeft Hyundai nadrukkelijk zijn naam gevestigd in de klasse van de SUV’s. In Europa verkocht Hyundai in de afgelopen 18 jaar meer dan 400.000 exemplaren van zijn vlaggenschip. De vernieuwde Santa Fe trekt naar verwachting nog meer klanten met zijn premiumdesign, grotere binnenruimte en geavanceerde technologie.

Toonaangevende veiligheidsvoorzieningen

De vernieuwde Hyundai Santa Fe profileert zich bovendien met innovatieve comfortfuncties en toonaangevende veiligheidsvoorzieningen die het dagelijkse leven van de berijder aangenamer en veiliger maken. Nieuw is het Rear Occupant Alert (ROA, standaard op de Premium-uitvoering), dat de bestuurder bij het afsluiten van de auto waarschuwt als er achterin (op de tweede en derde zitrij) beweging wordt gedetecteerd door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren. Wordt de auto toch vergrendeld, dan gaat er een alarm af en zullen de gevarenlampen oplichten.

De nieuwe Hyundai Santa Fe heeft een moderne en elegante uitstraling. Het uiterlijk is stoer, atletisch en gedurfd. Bijzonder zijn de opvallende twin-koplampen met bovenaan de unit de opvallende LED-dagrijverlichting. De stoer geprononceerde Cascade-grille geeft profiel aan de nieuwe identiteit van de SUV-familie van Hyundai. Het interieur van de Santa Fe ademt kwaliteit en sfeer uit. De indeling is ruim en de zichtbaarheid naar achteren sterk verbeterd.

 

Veel binnenruimte

Zijn buitenafmetingen – lengte van 4770 mm, breedte van 1890 mm en wielbasis van 2765 mm – zijn ronduit indrukwekkend en zorgen voor veel binnenruimte voor de inzittenden. Ook op de tweede en derde zitrij is er ruimte genoeg voor volwassen passagiers. Op de tweede zitrij is er 38 mm meer beenruimte dan voorheen. De achterbank is 18 mm hoger gepositioneerd. De nieuwe one-touch walk maakt de instap naar de derde zitrij eenvoudiger dan ooit. Bovendien is de hoofdruimte op de derde zitrij met 22 mm toegenomen.

 

 

Voor de versie met vijf zitplaatsen meet de bagageruimte maar liefst 625 liter (+40 liter). De zichtbaarheid naar achteren is verbeterd door een groter glasoppervlak (+41 procent). De bestuurder en voorste passagier genieten optioneel van tienvoudig elektrisch verstelbare stoelen.

 

Connectiviteit

Het 8,0-inch infotainmentsysteem integreert alle navigatie-, media- en connectiviteitsdiensten. Een 5-jarig abonnement op LIVE Services is inbegrepen. Dit topsysteem ondersteunt Apple CarPlay en is voorbereid op Android Auto. Het navigatiesysteem heeft verder 3D-kaarten en het voor Hyundai unieke Lifetime MapCareTM met jaarlijks een gratis kaart- en software-update. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen en trailerview is ook onderdeel van dit moderne infotainmentsysteem.

Uiteraard beschikt de Santa over Hyundai’s nieuw ontwikkelde head-up display dat relevante rij- en veiligheidsinformatie rechtstreeks op de voorruit projecteert. Dankzij zijn toonaangevende lichtsterkte van ruim 10.000 cd/m2 en beeldformaat van ruim 8,5 inch (geprojecteerd op de voorruit) zijn de gegevens niet alleen moeiteloos afleesbaar bij daglicht, maar kan de bestuurder de informatie ook sneller opnemen terwijl hij zijn aandacht op de weg kan houden.

 

SmartSenseTM-technologie

De nieuwe Hyundai Santa Fe biedt de allerbeste veiligheidsvoorzieningen. Als onderdeel van zijn SmartSenseTM-technologie biedt de Santa Fe een uitgebreid pakket van Hyundai’s nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen. Behalve het al eerdergenoemde Rear Occupant Alert (ROA) zijn dat onder meer: Blind-Spot Collision Warning, Forward Collision-Avoidance Assist met voetgangersherkenning, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist en Safety Exit Assist. Een korte uitleg van de verscheidene veiligheidssystemen:

 • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist
  Waarschuwt tijdens achteruitrijden met weinig zicht niet alleen de bestuurder als er een voertuig van de zijkant nadert, het bedient ook automatisch de remmen. Het systeem maakt gebruik van radar op de hoeken van de auto en scant een 180-graden beeld achter het voertuig.
 • Safety Exit Assist
  Dit vernuftige systeem maakt uitstappen een stuk veiliger. Het systeem voorkomt dat passagiers kunnen uitstappen als er een voertuig van achteren nadert door tijdelijk de deuren te vergrendelen (deuren zonder kinderslot), zodat passagiers veilig de auto kunnen verlaten.
 • Forward Collision-Avoidance Assist met voetgangersherkenning
  Waarschuwt de bestuurder wanneer een gevaarlijke situatie dreigt en remt de auto autonoom af als dat nodig is. Het systeem maakt gebruik van een frontradar en camerasensoren en opereert in drie stappen. Er klinkt allereerst een visuele en akoestische waarschuwing, vervolgens volgt er een korte remingreep en als laatste stap een noodstop om een aanrijding te voorkomen of eventuele schade te beperken. Het systeem – operationeel bij snelheden boven 10 km/uur – wordt actief als er zich een voertuig of voetganger vóór de auto bevindt.
 • Blind-Spot Collision Warning
  Radartechnologie wordt ook gebruikt voor de Blind-Spot Collision Warning. Dit systeem detecteert andere voertuigen in de dode hoek van het voertuig. Zodra er een auto opduikt in de dode hoek, activeert het systeem een waarschuwingslampje in de binnenspiegel. Als de bestuurder vervolgens de richtingaanwijzer activeert, klinkt er een waarschuwingssignaal.
 • Lane Keeping Assist
  Waarschuwt de bestuurder voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/uur. Er klinkt een waarschuwingssignaal als de auto over witte, grijze of blauwe lijnen rijdt of over zogenoemde kattenogen. De Lane Keeping Assist waarschuwt de bestuurder met een visuele en akoestische waarschuwing voordat er een corrigerende stuuringreep volgt om de auto weer in een veilige rijrichting te krijgen.

Ook manoeuvreren in krappe situaties is makkelijker en veiliger in de vernieuwde Hyundai Santa Fe dankzij de Surround View Monitor. Met de beelden van een aantal strategisch geplaatste camera’s geeft deze geavanceerde veiligheidsvoorziening een compleet 360°-overzicht van de situatie rond de auto – zodat de bestuurder precies ziet wat er gebeurt.

De passieve veiligheid van de nieuwe generatie Hyundai Santa Fe is sterk verbeterd dankzij toepassing van staalsoorten van hoge sterkte. Het ultrastijve chassis is niet alleen lichter, maar verbetert ook de dynamische performance en verhoogt de passagiersveiligheid. Maar liefst 57 procent van het chassis is gemaakt van staalsoorten van hoge sterkte: het hoogste percentage ooit gebruikt in een Hyundai en 15 procent meer dan de vorige generatie. Elke Santa Fe heeft standaard zes airbags (twee airbags voorin, twee zij-airbags en twee gordijnairbags van de eerste tot tweede zitrij).

 

HTRAC

Voor een optimale wegligging is er HTRAC. Dit door Hyundai in eigen huis ontwikkelde vierwielaandrijvingsysteem controleert elk wiel afzonderlijk. HTRAC zorgt voor een variabele regeling van de koppelverdeling en het remvermogen van de voor- en achterwielen. Het systeem ondersteunt de bestuurder in allerlei rijomstandigheden, zowel op besneeuwde en gladde wegen als op normaal wegdek, en verbetert de stabiliteit in bochten.

 

Standaarduitrusting Comfort en Premium-uitvoering

De vernieuwde Hyundai Santa Fe voldoet aan de hoogste eisen die SUV-rijders stellen op het gebied van design, kwaliteit, techniek, dynamisch weggedrag, veiligheid en gebruiksmogelijkheden. Standaard is de Santa Fe al zeer rijk uitgerust, met onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, een 8-inch navigatiesysteem met Krell Premium Audio, Forward Collision-avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), parkeersensoren vóór en achter en stoelverwarming vóór en achter. In de Premium-uitvoering krijgt de klant daar tal van extra’s bovenop.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf