Email
Facebook
Bericht ons

De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte personenauto’s in Europa neemt sinds 2017 weer toe. Dat geldt echter niet voor Toyota. Volgens automotive onderzoeksbureau JATO Dynamics scoort Toyota opnieuw de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van de top-20 bestverkochte automerken in Europa. Tevens is de voorsprong op de nummer 2 verder toegenomen. Dat is vooral te danken aan het uitgebreide aanbod van zelfopladende hybridemodellen die in de praktijk tot de helft van de rijtijd elektrisch kunnen rijden.

 

Van de twintig bestverkochte automerken in Europa zijn er zestien waarvan de gemiddelde CO2-uitstoot juist stijgt in 2019 ten opzichte van 2018. Toyota liet afgelopen jaar de grootste daling noteren, waarmee de voorsprong op de nummer 2 opnieuw is toegenomen. De gemiddelde CO2-uitstoot van Toyota daalde van 99,8 g/km in 2018 naar 97,5 g/km in 2019. En dat terwijl de gemiddelde CO2-uitstoot van alle nieuw verkochte personenauto’s in Europa in 2019 juist toenam ten opzichte van een jaar eerder, van 120,5 g/km naar 121,8 g/km. Vanaf 2021 geldt in Europa een strengere norm voor een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram.

 

Bron: Jato.com

 

Toyota dankt lagere CO2-emissie aan hybride
Volgens JATO Dynamics is de verlaging van de gemiddelde CO2-uitstoot bij Toyota vooral toe te schrijven aan de populariteit van hybridemodellen, die in 2019 goed waren voor 60% van diens Europese verkoop. “Toyota heeft een voorsprong op andere volumemerken zonder de inzet van 100% elektrische modellen”, aldus Felipe Munoz, analist bij JATO Dynamics. “Veel fabrikanten hebben plannen voor elektrische auto’s, maar kunnen die nog niet in grote aantallen aanbieden.”

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf