Email
Facebook
Bericht ons

Toyota is het hoogst genoteerde automerk op de lijst van ’s werelds meest bewonderde ondernemingen of ‘World’s Most Admired Companies’. De rangorde wordt ieder jaar bepaald door het toonaangevende Amerikaanse businessmagazine Fortune. Het is voor het zesde opeenvolgende jaar dat Toyota volgens Fortune het meest bewonderde automerk ter wereld is.

De algemeen erkende rangorde van Fortune geeft uitsluitsel over de reputatie die ondernemingen uit verschillende bedrijfstakken wereldwijd hebben. De volgorde wordt bepaald door de uitkomst van interne bedrijfsenquêtes en onderlinge beoordelingen (‘peer ratings’) van senior executives, directeuren en bedrijfsanalisten van over de hele wereld. Hierbij wordt de onderneming op negen punten beoordeeld die als cruciaal worden beschouwd voor een wereldwijd succes. Voorbeelden zijn de kwaliteit van producten en diensten, het nemen van sociale en ecologische verantwoordelijkheid, het mondiale concurrentievermogen en de investeringswaarde van aandelen.

680 bedrijven uit 30 landen
Voor de lijst liet Fortune 3.750 leidinggevenden, directeuren en bedrijfsanalisten ondervragen. Ze moesten onder meer hun eigen top 10 van meest bewonderde bedrijven samenstellen. Er werd gevraagd de bedrijven te beoordelen op verschillende punten waaronder innovatie, financiële gezondheid, wereldwijde concurrentiepositie, het nemen van sociale verantwoordelijkheid en de kwaliteit van het management. In totaal werden 680 bedrijven uit 30 landen beoordeeld. Overall staat Toyota op de 30ste plaats, als hoogste automerk.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf